Vrijwilligers festival

OLDENZAAL - Op zoek naar een leuke besteding van uw vrije tijd? Kom naar het Vrijwilligersfestival om te zien wat er mogelijk is.

Het Vrijwilligersfestival wordt gehouden op 6 juni tussen 16.00 uur en 20.00 uur. De locatie is Park Stakenkamp, boerderij Stakenboer aan de Burg. Wallerstraat en Breedwijs aan de Helmichstraat. Maak kennis met de mogelijkheden tijdens het festival en praat met de aanwezige vrijwilligers om een goed beeld te krijgen van wat u kunt verwachten als u als vrijwilliger aan de slag gaat. Meer informatie over de deelnemende organisaties vindt u op www.impuls-oldenzaal.nl.

Internationaal E-toernooi

OLDENZAAL - Quick'20 organiseert het Internationaal E-toernooi op 2 en 3 juni.

De E-teams van voetbalclubs uit onder andere Nederland, België, Duitsland en Engeland zullen deelnemen aan het toernooi. Grote namen als Everton, Bayer 04 Leverkussen en FC Twente zullen vertegenwoordigd zijn. Op 2 en 3 juni worden tussen 9.00 uur en 19.00 uur de wedstrijden gespeeld bij K.V.V. Quick'20 aan de Primulastraat 15. Komt u ze aanmoedigen?

Zomerfeesten

OLDENZAAL - Op 2, 3 en 4 juni is het weer gezellig in de wijk Zuid-Berghuizen tijdens de jaarlijkse Zomerfeesten!

Dit jaar worden voor de veertigste keer de Zomerfeesten gehouden. De perfecte plaats hiervoor is Sportpark 't Venterinck aan de Schapendijk. Op het programma staan activiteiten als een jeugdvoetbaltoernooi, een volleybaltoernooi en klootschieten. Verder zijn er springkussens, een rommelmarkt en live muziek. Zin in een gezellig feest? Kom naar Zuid-Berghuizen!

Torrentius

HENGELO - Op vrijdag 8 juni is er een lezing over de Nederlandse schilder Johannes Torrentius met aansluitend de film 'Mysterious Masterpiece, cold case Torrentius'.

Torrentius leefde eind 16e en begin 17e eeuw en zijn opvattingen werden in die tijd als ketterse denkwijzen gezien. Er is maar één schilderij van hem teruggevonden; andere werken zijn vernietigd. Kunsthistoricus drs. Harry de Roij zal u tijdens de lezing meer over deze excentrieke schilder vertellen.