Afbeelding
Foto:

Open dag bij Dierenopvangcentrum

HENGELO - Het Dierenopvangcentrum Hengelo zal komende zondag weer de jaarlijkse open dag houden. De vrijwilligers geven dan graag een rondleiding en vertellen natuurlijk over hun belangrijke werk.

Komende zondag is er van van 11.00 uur tot 16.00 uur aan de Zilverstraat 30 in Hengelo een Open Dag, waar iedereen kan kennismaken met de opvang en de aanwezige dieren kan ontmoeten. DOC Hengelo vangt katten, honden, konijnen en cavia's op. Eigen honden zijn welkom, mits zij aangelijnd blijven en niet uitvallen naar andere honden.

Reserveren
Op deze dag zijn de dieren te reserveren, indien iemand deze graag wil adopteren. Dit geldt voor alle dieren die op de Open Dag in het asiel aanwezig zijn, m.u.v. de dieren die in quarantaine zitten en de dieren die in pension zitten. Het uitgangspunt blijft tenslotte een dier een zo kort mogelijk tussenstation te bieden in de dierenopvang. Voor de kinderen wordt er van alles georganiseerd, van creatief bezig zijn met o.a. een kleurwedstrijd met leuke prijzen, tot geschminkt worden; van iets lekkers tot een kermisattractie.

Kattenopvang
Het Dierenopvangcentrum Hengelo wil de opbrengsten van de open dag gebruiken om een nieuwe, permanente kattenopvang te realiseren. Het gaat dan om opvang in een huiselijke omgeving, specifiek voor katten die niet of moeilijk herplaatsbaar zijn. Zo krijgen ook zij een ' huis voor altijd'. De in Nederland bestaande permanente opvanglocaties zitten helaas al overvol, waardoor er dus concrete behoefte is. Dankzij de sponsoren en opbrengsten van de open dag hoopt de dierenopvang dit te kunnen realiseren. Op de Open Dag zijn, zoals ieder jaar, diverse stands van bedrijven, die op een of andere manier met huisdieren te maken hebben. Dit jaar zijn dit dierenkliniek De Hagmolen waar mensen terecht kunnen met vragen. Ook vrijwilligers van de Dierenambulance Twente zijn aanwezig. Iedereen mag in de ambulance een kijkje nemen en de vrijwilligers kunnen uitleg geven over hun werk. De dierenambulance wordt o.a. ingeschakeld bij gevonden en gewonde dieren.