Succesvolle cursus bij Wijkracht Hengelo

HENGELO - Vijf deelnemers van het programma 'Voel je goed!' van Wijkracht hebben de cursus succesvol afgerond en hun certificaat ontvangen. Dat gebeurde tijdens een feestelijke bijeenkomst in Wijkcentrum de Hengelose Es. De groepsleden en vrijwilligers vertelden over hun ervaringen met de cursus en de gesprekken met de diëtist. En natuurlijk over de resultaten die ze hebben behaald. De naam van de cursus doet zijn eer aan, want de deelnemers zijn zich beter gaan voelen.

De cursus is een programma van een half jaar waarin deelnemers leerden hoe ze gezonder kunnen leven. Zo kregen zij adviezen van een diëtist, lessen over gezonder eten en meer bewegen, gegeven door een vrijwilliger. Doel was om mensen op een laagdrempelige manier na te laten denken over hun gezondheid en zelf positieve keuzes te maken. Nu de deelnemers deze positieve veranderingen zien, kunnen ze als ze willen deelnemen aan Hengelo in Beweging. Hiervoor was er na de uitreiking van de certificaten een workshop. Deze workshop stond in het teken van sport en bewegen en werd gegeven door sportleider Jan Bobbink van 'Hengelo in Beweging'. Lekker bewegen op muziek en allerlei goede oefeningen doen.

Ervaringen
De deelnemers waren enthousiast over de cursus. Doreen: " Er was ruimte in de groep om te praten. De groep zorgde er voor dat ik de cursus, ondanks dipjes, toch heb afgemaakt. Het resultaat: Ik eet regelmatiger en gezonder en sta veel positiever in het leven en mijn hoofd, geest en lichaam zijn meer één geworden." Domingas: "Ik ben veel fitter geworden. Ik ontbijt nu elke ochtend en eet veel gezonder dan voorheen.". Kijk voor meer informatie ook op: www.wijkracht.nl