Hulp voor senioren bij reizen met OV

HENGELO - Komende maandag 4 juni is in Hengelo weer een informatiebijeenkomst over het reizen met het openbaar vervoer. Zeker voor senioren levert reizen met de bus en trein nog wat moeilijkheden op. En omdat ze niet weten hoe dit moet, doen zij dit vaak niet. De bijeenkomst heeft als doel om de meest voorkomende vragen te beantwoorden.

Om antwoorden op hun vragen te geven, organiseert de gemeente Hengelo in samenwerking met de de Provincies Overijssel, Flevoland en Gelderland een informatiebijeenkomst in Hengelo. OV-ambassadeurs informeren tijdens deze bijeenkomst senioren over reizen met de bus of trein met de OV-chipkaart.

Informatie
Er is informatiemateriaal aanwezig en na afloop van de bijeenkomst krijgen de senioren een uitnodiging voor het maken van een proefreisje om zo de kaartautomaat en de OV-chipkaart in het echt uit te proberen onder leiding van een OV-ambassadeur. Tevens is het mogelijk om een persoonlijke afspraak te maken met de OV-ambassadeur voor een vervolgbijeenkomst of advies op maat.

De bijeenkomst
De OV-ambassadeurs informeren de deelnemers over alle aspecten van het reizen met de bus of de trein. Hoe werkt de OV chipkaart? Hoe vraag je die aan? Wat zijn de tarieven voor het reizen met het Openbaar Vervoer en welke abonnementen zijn mogelijk? En daarnaast is er veel gelegenheid voor het stellen van vragen over het reizen met het Openbaar Vervoer. De bijeenkomst is op maandag 4 juni en begint om 10.00 uur en eindigt om 12.00 uur. De locatie van de bijeenkomst is Wijkcentrum Slangenbeek aan de Straatsburg 5 in Hengelo. Aanmelden is niet nodig en deelname is gratis.