Afbeelding
Foto:

Mooie opbrengst voor stichting Make a Memory

ENSCHEDE - Emil Vermaas liep afgelopen maand mee in de Enschede marathon. Hij liep hier voor een bijzonder goed doel: Make a Memory. Afgelopen week mocht hij de mooie opbrengst overhandigen aan deze stichting.

Make a Memory heeft een zeer emotionele insteek: zij fotograferen op verzoek van de ouders ernstig zieke, terminale en overleden kinderen in de leeftijd van 23 weken tot en met 17 jaar. De foto's, gemaakt door een netwerk van 140 professionele fotografen, bieden troost en een blijvende herinnering. Zeker voor ouders die een kind tijdens of kort na de zwangerschap verliezen hebben niet veel herinneringen en zelden tastbare. Juist dit kan helpen bij het verwerken van een verlies; zo worden de genomen foto's samengebracht in een herinneringenboek en de ouders ontvangen de foto's digitaal. Dit kan dan zowel thuis als in het ziekenhuis, met de grootst mogelijke zorg voor privacy.

Emil
Emil Vermaas, in het dagelijks leven werkzaam bij Crematoria Twente, draagt dit doel een warm hart toe. Vanuit het werk was hij bekend met de stichting en hun werkwijze. Daarom besloot hij voor hen mee te lopen in de Enschede Marathon. In de aanloop naar de actie begon hij al met promotie in de brede regio; zo las u zijn verhaal eerder ook in deze krant.

Mooie opbrengst
Inmiddels heeft hij een cheque overhandigd aan de stichting; de totale opbrengst was maar liefst 4.901 euro. Carol, één van de fotografen van de stichting nam deze in ontvangst. Emil schenkt ook zijn marathon-medaille symbolisch aan de fotografen van de stichting; "Zij leveren voor mij de échte prestatie", aldus Vermaas. Hij ontving na afloop nog een dankwoord van Make a Memory dat zij juist dit gebaar sterk waarderen; ook voor de fotografen zijn dit immers vaak zeer emotionele en aangrijpende taferelen. Met het geld kunnen heel veel ouders geholpen worden om troost te bieden.