Afbeelding
Foto:

Open Zondagen Heemtuin

HENGELO - In de heemtuin in het Weusthagpark, van Alphenstraat 15a, 7556 JT in Hengelo (achter de Hengelose combibaan), vind je altijd wel beestjes, groot en klein, in en op het water, in de bomen, op de schors, op en onder het blad, onder een steen. Overal, elke dag.

Tijdens de open zondagen in juni is er speciale aandacht voor deze beestjes. U kunt natuurlijk ook komen genieten van onze bloemenpracht. Uiteraard is er ook het nodige te vinden aan wetenswaardigheden. Onze vrijwilligers vertellen u graag het nodige. Daarnaast hebben we opdrachtjes voor kinderen en kleurplaten. Deze middagen zijn interessant voor volwassenen en kinderen. En in het beleefbos naast de heemtuin is natuurlijk altijd wat te beleven. Elke dag weer, elke dag anders. Er is ook een ingang bij Manege de Kapberg.

Over IVN
IVN Natuureducatie zet zich als landelijke non-profit organisatie in voor een groen, gezond en duurzaam Nederland. Dit doen we door de natuur in de harten van mensen te brengen. We laten jong en oud actief ervaren hoe leuk, leerzaam, gezond én belangrijk natuur is. Onze 130 professionals, 25.000 leden en 170 vrijwilligersafdelingen organiseren natuuractiviteiten, cursussen en campagnes. Daarbij focussen we op vier kernthema's: Kind & natuur, Natuur in de buurt, Natuur & recreatie en Natuur & gezondheid. IVN is ervan overtuigd dat kennis van en betrokkenheid bij de natuur, duurzaam handelen stimuleert. IVN Hengelo doet dit met cursussen, wandelingen, educatieve activiteiten, Heemtuin, Beleefbos en Landschaposonderhoud Weusthag IVN: beleef de natuur!