Afbeelding
Foto:

Alzheimer Café regio

OLDENZAAL - Op donderdag 31 mei aanstaande wordt in het Alzheimer Café regio Oldenzaal wederom een bijeenkomst gehouden, deze keer met het thema: Dagactiviteiten en dagbesteding voor mensen met dementie

Gespecialiseerde dagopvang kan structuur en een zinvolle invulling geven aan de dagelijkse gang van zaken van uw naaste met dementie. Tegelijkertijd krijgt u als mantelzorger tijd voor uzelf. De zorg voor uw naaste kan met dagopvang één of meerdere dagdelen per week worden overgenomen. Onderzoek toont aan dat dagopvang op zowel de mantelzorger als op degene met dementie een gunstig effect heeft. Petra Hemmer, maatschappelijk werker bij Zorggroep Sint Maarten zal de verschillende vormen toelichten. U kunt als bezoeker informatie opdoen bij bijvoorbeeld: zorgboerderij Sleiderink, dagbehandeling Gereia, de Elisabethgroep voor breed geïnteresseerden en dagopvang Breedwijs. Ook is er een interview met iemand met dementie.

Meer informatie
U bent vanaf 19.00 uur van harte welkom in het Michgoriushuis aan de Marktstraat 10-12. Het programma begint om 19.30 uur en zal tot ongeveer 21.00 uur duren, met een pauze van een half uur. De toegang is gratis. Na afloop is er ruim gelegenheid om na te praten. Voor meer informatie kunt u terecht op alzheimer-nederland.nl of via de telefoon op (0541) 571414.