Studenten of leerlingen?

TWENTE - In de media wordt melding gemaakt van het feit dat jongeren die Vmbo volgen geen studenten maar leerlingen of deelnemers worden genoemd en daarom geen recht hebben op bepaalde financiële voordeeltjes waar andere jongeren die HAVO of VWO volgen wel recht op hebben.

Volgens mij is het merkwaardig dat jongeren die dezelfde leeftijd hebben maar andere scholing volgen bepaalde "voordeeltjes" worden ontzegd. Jongeren die Vmbo scholing volgen moeten ook gewoon hun best doen om goede cijfers te halen, niet mogen spijbelen, verantwoordelijk gedrag laten zien. De Vmbo's zijn vaak praktijkgericht , hebben "gouden handjes", maar hebben geen recht op financiële extraatjes, waar slaat dit nu op? Heel Nederland zit te springen om goede vakmensen en wat gebeurt er: Bv. verpleegkundigen niveau 4, politieagenten, autocad tekenaars, winkelbedienden, te veel om op te noemen, het grootste aanbod van leerlingen wordt in mijn ogen achtergesteld omdat ze Vmbo volgen, is dit niet pure discriminatie? Op het NOS journaal hoorde ik dat dit geen discriminatie genoemd wordt, dit is wettelijk vastgelegd.

Voordeeltjes
We krijgen allemaal een bepaalde hoogte van intelligentie mee tijdens onze ontwikkeling als baby, de één meer dan de ander. Maar het gaat er toch om wat je met je intelligentie doet. Er zijn VWO jongeren die er met de pet naar gooien, maar ook VWO jongeren die echt hun best doen, allen zijn het studenten, dus hebben zij recht op "voordeeltjes". Jongeren die hun stinkende best doen op het VMBO, helaas, jullie zijn leerlingen, jullie hebben dan geen recht op financiële voordeeltjes. Volgens mij de zotheid gekroond. Daar moet snel verandering in komen.
Borbala, correspondent