Afbeelding
Foto:

Korenfestival
Amusing Hengelo

HENGELO - De stad stroomt op 2 juni weer vol met een heleboel vrolijkheid: Vrolijkheid van klinkende koren met toonaangevende tenoren, swingende sopranen, brommende bassen en aangename alten. Speciaal in deze editie: de landelijke finale van het Nederlands Koorfestival.

De Stichting Vocale Promotie Hengelo brengt voor de 13e keer allerlei koren samen in de binnenstad van Hengelo. Inclusief de finalisten van het Nederlands Koorfestival, overspoelen meer dan 100 zanggroepen, met verschillende genres de binnenstad van Hengelo, met vrolijke zang. 24 debutant-koren mag de organisatie welkom heten. Op 19 binnen- en buitenpodia in de binnenstad van Hengelo geven de deelnemers aan Korenfestival Amusing Hengelo elk 2x een optreden van 25 minuten. De eerste optredens beginnen om stipt 11.00 uur en de laatste optredens zijn om 17.00 uur afgelopen. Nieuw dit jaar zijn de podia in de Drienerstraat, naast de Heart Gallery, bij De Nul in de Beekstraat, in de Molenstraat, direct aansluitend aan het marktterrein en op het Stationsplein waar op 2 juni de warenmarkt wordt gehouden. In de Rabozaal van de Schouwburg strijden de winnaars van de provinciale finales die de afgelopen maanden in diverse provincies zijn gehouden, aangevuld met zgn. 'wildcards' (koren die zich op basis van een behaalde score hebben geplaatst) om de titel 'Beste koor van Nederland 2018'.

Zonnebloem
In de Bibliotheek aan de Beursstraat wordt het tussen 15.00 en 16.00 uur heel gezellig met bekende schlagers en Oud-Hollandse liedjes. De organisatie heeft speciaal voor degene die niet zo makkelijk op eigen kracht naar het festival kunnen komen dit uurtje gezelligheid in het programma opgenomen. Zangroep 'We willen zo graag" uit Zaandam treedt dan op. Vrijwilligers van de Zonnebloem, zorgen voor de begeleiding van en naar de Bibliotheek.

NFVE
Een vast onderdeel van het Korenfestival Amusing Hengelo is de NFVE, het Nederlands Festival voor Vocale Ensembles. Dit is, in tegenstelling tot de andere optredens, wel een wedstrijd, en wel tussen a capella-ensembles van maximaal 20 deelnemers.Dit begint om 14.00 uur in Museum Hengelo.