Afbeelding
Foto: David Zwiers

Twentse Ros opent haar fonkelnieuwe sportaccommodatie

HENGELO - Meer dan 12 jaar geleden berichtte de gemeente Hengelo dat de BMX baan aan de Landmansweg op de schop zou gaan. Met deze mededeling ontstond een "droom" bij het toenmalige bestuur en de leden van FCV Het Twentse Ros. het realiseren van een nieuwe BMX baan voor hun club.

Diverse gesprekken met de gemeente volgden. Echter, door de economische crisis, moest de gemeente in 2008 besluiten om een en ander tijdelijk in de "ijskast" te zetten. Na de crisisperiode zijn de gesprekken met de gemeente en aannemer hervat en is de geplande herinrichting van het Sportpark waar FCV het Twentse Ros en VV Tubantia zijn gevestigd, alsnog in gang gezet. Nadat bij voetbalvereniging Tubantia de velden waren verplaatst en de kantine was gebouwd is in 2016 begonnen met de bouw en aanleg van de vernieuwde BMX baan aan de Verlengde Polluxweg.

Nieuwe kantine
Afgelopen jaar is ook de bouw van de kantine gestart. Na oplevering van het casco gebouw hebben een aantal leden hun ziel en zaligheid en daarmee samenhangend bijna al hun vrije tijd in de afwerking van de kantine gestoken. Elektra aanleggen, toiletten installeren, het plaatsen van de keuken en de bar zijn voorbeelden van een grote lijst met werkzaamheden die door deze eigen leden zijn uitgevoerd. Een belangrijk stukje zelfredzaamheid, dat ook direct bijdroeg aan de betaalbaarheid van deze grote, breed gedragen wens. Alle leden hebben straks baat bij de moderne en gezellige accommodatie, waardoor velen best bereid waren om de handen uit de mouwen te steken. Momenteel wordt de laatste hand gelegd aan de afwerking van de kantine. Het eindresultaat is een baan en een kantine waar de Twentse Rossers en de gemeente Hengelo met recht trots op kunnen zijn!

Eerste wedstrijd
Op zaterdag 16 september staat de eerste wedstrijd op de nieuwe baan gepland. Het Provinciaals Kampioenschap van Twente. Een wedstrijd waar zo'n 500 rijders uit heel Nederland aan zullen deelnemen. Tijdens deze wedstrijddag zal ook de officiƫle opening van de accommodatie plaatsvinden. Om 10.45 uur wordt de BMX baan officieel geopend door de wethouder van Sport & Cultuur Hengelo, de heer Claudio Bruggink. De wedstrijd begint aansluitend.

Open huis
Benieuwd naar de nieuwe accommodatie? Of heeft u altijd al graag een keer een BMX-wedstrijd willen meemaken? Kom dan 16 september eens een kijkje nemen aan de Verlengde Polluxweg 20 in Hengelo. Entree is gratis.