Afbeelding
Foto:

Betere band met hond door
gehoorzaamheidstraining

ENTER - Alle hondenbezitters willen graag één ding: een goede band met de hond, die goed naar u luistert. Maar iedere hond heeft zijn eigen karakter; waardoor lang niet iedere hond van nature gehoorzaam zal zijn. Bij de Hondenschool Enter werken zij door middel van positieve training aan het opbouwen van een goede band tussen baas en hond.

"Het is schrikken, maar tachtig procent van alle hondenbezitters volgt niet zo'n gehoorzaamheidstraining met de hond.", Aldus de trainers Herman van Riel. en Willian Brinkman. Verzorgt beide de gehoorzaamheidstraining bij de nieuw opgerichte Hondenschool Enter. In oktober vorig jaar ging deze van start, als uitvloeisel van de Boxer Kringgroep Oost Overijssel waar beide actief zijn. De trainingen worden gehouden op hun terrein in Enter aan de Zompweg 2.

Positieve training
De Hondenschool Enter biedt nu gehoorzaamheidstrainingen aan voor alle rassen; niet alleen boxers. Op 28 mei begint de volgende cursus en instromen kan iedere week. De training gebeurt op basis van positieve beloning door middel van een 'clicker'. Zo leert de hond op een positieve manier belangrijke basisvaardigheden zoals zitten, liggen en volgen. Een hond die deze en andere commando's kent is niet alleen zelfverzekerd en aangenaam in de omgang, maar ook veilig. Zo is het belangrijk dat de hond altijd naar u luistert, zeker in een drukke omgeving met veel afleiding. "De meeste honden leren dit snel. Maar eigenlijk: het is niet de hond die leert, maar de baas. Zij moeten leren om duidelijk te zijn in wat zij van de hond verwachten. Pas dan kan deze doen wat je van hem of haar vraagt.", benadrukt Herman van Riel. Naast de groepstraining kan er ook individueel geoefend worden wanneer dit nodig is. De laatste tien minuten van de cursusavonden oefenen de honden het aanleren van agility, oftewel behendigheid. Er is dan een uitdagend parcours met hindernissen die de hond en baas af moeten leggen. Een sportief element waar menig hond echt van geniet en naar uit kijkt.

De cursus
De gehoorzaamheidstrainingen worden gegeven op de maandagavond in Enter en beginnen op 28 mei, iedere week is instroom mogelijk. Er zijn twee groepen: van 19.30 tot 20.30 en van 20.30 tot 21.30 uur. De cursus is 10 lessen van een uur, waarna de hond een diploma ontvangt. Dit erkende diploma zal op termijn ook verplicht worden door de overheid. De cursus kost dan 70 euro. Bel voor meer informatie over de gehoorzaamheidstraining bij Hondenschool Enter naar: 06-465 02 954 of 06-427 03 764