Afbeelding
Foto:

GemeenschappelijkWonenDag in Oldenzaal

OLDENZAAL - Op zaterdag 19 mei is voor de tiende keer de jaarlijkse de GemeenschappelijkWonenDag.Dit wordt zowel in Nederland als in andere Europese landen gevierd. In Nederland staan in 47 gemeenschappen de deuren open voor bezoekers en geïnteresseerden. Ook woongemeenschappen in België, Frankrijk en Italië doen mee aan deze dag en zijn beschikbaar voor bezoekers. In Oldenzaal heten de bewoners aan de Lindestraat u van harte welkom eens een kijkje te komen nemen.


Centraal Wonen Oldenzaal is een samenlevingsvorm bestaande uit 11 woningen. De samenlevingsvorm kent een aantal verschillen met een woongroep. Het project bevat zelfstandige huurwoningen in drie verschillende maten, voor allerlei verschillende soorten huishoudens. Alle bewoners kiezen er bewust voor om op deze manier naast elkaar te wonen. Er wordt gestreefd naar een combinatie van sociaal contact en onderlinge betrokkenheid. Ieder huishouden heeft de beschikking over een complete en zelfstandige huurwoning met eigen tuintje. Daarnaast beschikken de bewoners over enkele gemeenschappelijke voorzieningen. Iedereen kan zo voor zichzelf de juiste balans zoeken tussen 'privé' en 'samen'.

Gedeelde ruimte
Gezamenlijk is er de riante bloementuin met een kinderspeelplek voor de jongste bewoners. Deze plaatsen worden ook gezamenlijk onderhouden. Bewoners die het aan groene vingers ontbreekt, zorgen voor de inwendige mens op zo'n dag. Zo worden ieders persoonlijke kwaliteiten optimaal benut en draagt iedereen bij aan de samenlevingsvorm. Er is een centrale woning, waar logees kunnen worden ontvangen, en die onder meer gebruikt wordt voor de vergaderingen en gezamenlijke etentjes. Ook wordt samen een Kortstedag- en Langstedagfeest georganiseerd en is er ruimte voor spontane activiteiten.

Deuren geopend
Ben je benieuwd naar het wonen in deze samenlevingsvorm en hoe dit eruit ziet? Kom dan een kopje koffie of thee drinken bij de gemeenschappelijke woning aan de Lindestraat 34 in Oldenzaal. Tussen 14.00 en 16.00 zijn de deuren geopend voor bezoekers en is iedereen van harte welkom om een kijkje te nemen bij deze sociale, gemeenschappelijke samenlevingsvorm. Leer meer over deze manier van samenleven of kijk rond in de gemeenschappelijke woonruimte.