Afbeelding
Foto:

Cogas Cultuurprijs

Cogas Cultuurprijs

TWENTE - Wie wint de Cogas Cultuurprijs 2018? Stem op jouw favoriet! Wie gaat er dit jaar naar huis met de geldprijs van € 1.000,- en een prachtige award? Via de Facebook- pagina van het Cogas Cultuurfonds (facebook.com/cogashoudtvancultuur) kon er vanaf 7 mei gestemd worden op drie bijzondere initiatieven.

Deze Cultuurprijs vloeit voort uit het Cogas Cultuurfonds. Vanuit alle aanvragen voor een bijdrage uit het Cogas Cultuurfonds kiest de toetsingscommissie drie initiatieven uit voor deze extra prijs. In de toetsingscommissie zijn alle negen gemeenten in het Cogas-gebied vertegenwoordigd. Het publiek kan vervolgens tot 1 juni via Facebook stemmen op hun favoriet. De Cogas Cultuurprijs is een prijs die Cogas jaarlijks uitreikt aan een bijzonder cultureel initiatief in de Cogas regio. Cogas wil hiermee de kennis van kunst en cultuur vergroten en dit toegankelijk maken voor een groter publiek. Uit de vele inzendingen worden jaarlijks drie bijzondere inzendingen genomineerd. Naast de geldprijs van € 1.000,- maakt de bijbehorende award vaak net het verschil. Daarmee ontvangt de organisatie namelijk een stuk extra waardering en publiciteit voor hun werk.

Genomineerden
Dit jaar zijn de genomineerden voor de Cogas Cultuurprijs: - Glasrijk Tubbergen - Stichting TwoB - 100-jarig jubileum Almelose Mannenkoren. De winnaar van de Cogas Cultuurprijs 2017 was Het Verzet Kraakt. Met diverse theatervoorstellingen en exposities werden de verhalen achter de grootste bankroof allertijden verteld. Want de feiten van de bankoverval op De Nederlandse Bank in Almelo in November 1944 zijn bekend, maar wat zijn de verhalen van de mensen die hier een bijdrage aan hebben geleverd? Deze heeft Het Verzet Kraakt op verschillende manieren heel treffend naar voren gebracht.