Afbeelding
Foto:

Speurneuzen in Museum Hengelo

HENGELO - Museum Hengelo heeft hulp nodig bij het vinden van ontbrekende gegevens van (historische) foto's van Hengelo, Beckum en Oele. Het museum beschikt over ruim dertigduizend foto's, maar van bepaalde foto's mist men belangrijke gegevens.

Het zijn foto's die elk op zich een verhaal vertellen uit bijvoorbeeld de vorige eeuw over personen, straten, pleinen, scholen, bedrijven en/of verenigingen. Maar bij sommige foto's missen wij enkele gegevens zoals wie, wat, waar en wanneer een foto is gemaakt. Met uw hulp wil men graag aan de ontbrekende gegevens komen. En daarom organiseren wij op elke tweede vrijdag van de maand, 's middags vanaf 13:00 uur, 'Speurneuzen in Museum Hengelo'. Wij nodigen u uit ons te helpen bij het vinden van de ontbrekende gegevens. Nieuw in de collectie is een map vol met oude foto's uit de grote categorie 'Groepen", de hoop is dat mensen deze foto's herkennen van foto's in de familie. Tijdens de middag worden een viertal films gedraaid: Industriefilm Gieterij, Industriefilm Morsinkhof Straatbekleding, Industriefilm Plasticion en Industriefilm Stork.

Informatie
Het wordt een gezellige middag, want het bekijken van oude foto's is al een feest op zich. In de maand mei is 'Speurneuzen in Museum Hengelo op vrijdag 11 mei De toegang is gratis. Locatie: Auditorium van het museum aan de Beekstraat 51.