Zandsculpturen

DIEPENHEIM - Bij Kasteel Warmelo zijn tot 1 oktober zandsculpturen te zien.

De tuinen bij Kasteel Warmelo vormen tot oktober het toneel van fantastische zandsculpturen. De sculpturen beelden stuk voor stuk een sprookje uit. Met de speurtocht zijn ze allemaal te vinden. Wanneer alle sculpturen bekeken zijn, kan er nog een heerlijke wandeling gemaakt worden in het park met onder andere een vogeltuin en vijvers. Bezoeken van de zandsculpturen en het park kan op dinsdag tot en met zondag tussen 10.30 uur en 16.30 uur. De entree bedraagt voor volwassenen € 7,50. voor kinderen tot en met 12 jaar geldt een gereduceerd tarief van € 2,50 en kinderen tot 6 jaar mogen zelfs gratis mee. Landgoed Warmelo vindt u aan Stedeke 11 in Diepenheim.

Plantenmarkt

AMBT DELDEN - Op zaterdag 12 mei zal er een bijzondere plantenmarkt zijn bij kasteel Twickel.

Het is dit jaar de vijfde keer dat er een plantenmarkt gehouden wordt bij de ommuurde moestuin van kasteel Twickel. De speciaal voor de tuinen van het kasteel gekweekte eenjarige planten kunt u op 12 mei ook voor uw eigen tuin kopen. Daarnaast zijn er ook andere planten te koop zoals kruiden- en tomatenplanten. Sowieso is een bezoek aan de moestuin van Twickel de moeite waard. U kunt er oude groenterassen, gerestaureerde kassen en leifruitbomen zien. De plantenmarkt en de moestuin zijn gratis toegankelijk. De moestuin is niet alleen 12 mei geopend maar elke woensdag en vrijdag tussen 13.00 uur en 16.00 uur. U vindt Moestuin kasteel Twickel aan de Twickelerlaan 11 in Ambt Delden.

The Sneatles

DELDEN - The Sneatles is pas eind 2017 opgericht, maar dat is niet te horen. Inmiddels klinken ze als een volwassen jazzgroep met jarenlange ervaring.

The Sneatles is een groep van 6 musici, 1 docent en vijf vierdejaarsstudenten van het ArtEZ Conservatorium. Het ensemble gaat u op zaterdagavond 12 mei in de Grote of Oude Blasiuskerk in Delden laten horen welke unieke geluid zij ontwikkeld hebben. De Cultuurvrienden Oude Blasius maken dit optreden mogelijk en zorgen ook voor de verkoop van de toegangskaarten. Voor meer informatie en kaartverkoop kunt u terecht op www.cultuurvrienden-oudeblasius-delden.nl. Kaarten zijn verkrijgbaar vanaf € 8,-.