Afbeelding
Foto:

Zombie-invasie Hengelo

HENGELO - Op 18 mei 2018 dansen en zingen 1150 basisschoolkinderen samen voor een goed doel: Een betere wereld. De opbrengst van de inzameling tijdens de actie Hengelo Thrills the World gaat naar het Ronald McDonald Kinderfonds.

'We are the world, we are the children, we are the ones who make a brighter day, so let's start giving' is zeker een van de meest bekende songteksten ter wereld. Michael Jackson en Lionel Richie schreven het in 1985 om een boodschap van saamhorigheid, samenwerking en verbinding over te brengen. Op 18 mei 2018 tussen 12.30 en 14.30 uur zingen meer dan 1150 kinderen de tekst van de wereldhit 'We Are The World' op het marktplein van Hengelo tijdens het unieke evenement Thrill The World.

Michael Jackson
Initiatiefnemer en organisator Paul Smidt uit Oldenzaal is leerkracht van groep 8 op de Hengelose openbare basisschool 't Schöppert. "Ik wil de verbindende kracht van kunst laten zien door kinderen te laten samenwerken in een spektakelstuk van muziek en dans." Volgens hem is het juist nu tijd om een liefdevolle boodschap over te brengen op een groter publiek.

Alle onderwijszuilen
Op 18 mei klinken de stemmen van meer dan 1150 basisschoolleerlingen uit 47 groepen 8 van alle basisscholen in Hengelo. Ook gaan zij de dans uitvoeren van Jacksons wereldhit Thriller. "Het is bijzonder dat alle 'onderwijszuilen' meedoen; de kinderen komen van openbare, katholieke, protestante en islamitische scholen en uit het speciaal onderwijs. Er doet zelfs een school voor nieuwkomers mee", zegt een trotse Paul Smidt. Paul kreeg van zijn werkgever, stichting Primato Hengelo, 3 weken de tijd om alle groep 8 kinderen van 35 verschillende basisscholen in te lichten over het evenement en de dans en het lied aan te leren.

Zombiekleding
De kinderen verzorgen zelf de aankleding van het plein. Ook maken zij hun eigen zombiekleding en helpen ze elkaar met schminken. Het dertienjarige talent DJ Bastiq verzorgt de muziek tijdens het evenement en een kindercrew van dansschool Go Dance Academy zal ook een eigen dans laten zien. Frank Meijer bewijst verder hoe geweldig de muziek van Michael Jackson op gitaar klinkt.

Hengelo thrills the world!
Thrill The World Hengelo heeft alles in zich wat zo ontzettend belangrijk is bij de vorming van basisschoolleerlingen; muziek, zang, dans, kunst, cultuur, samenwerken, vrienden maken en het overbrengen van een positieve boodschap aan de wereld om hen heen. Het wordt een heel bijzondere gebeurtenis voor zowel de deelnemende kinderen als het publiek op het marktplein of waar dan ook ter wereld. Want Hengelo thrills the world!