Afbeelding
Foto:

Mini Maker Fair interesseert jeugd in techniek

HENGELO - Het ROC van Twente in Hengelo is volgende week woensdag 16 mei gastheer voor een Mini Maker Faire, onderdeel van het grotere Maker Festival Twente. Doel van het festival en de kleine fairs is om zoveel mogelijk kinderen op een speelse wijze te interesseren voor techniek in de brede zin.

Twente profileert zich al veel als groeiende high-tech regio. Dankzij innovatieve nieuwe startups, onderwijs zoals de Universiteit Twente en Saxion Hogeschool en andere betrokken partners is er steeds meer moois op dit vlak. High-tech bedrijvigheid zal naar verwachting in de toekomst een steeds belangrijkere rol gaan spelen in het dagelijks leven van de Twentenaren en de Twentse economie. Maar dit staat of valt wel met de beschikbaarheid van voldoende technisch personeel en het hebben van een zekere affiniteit met dit thema. Hengelo is al een sterke regionale speler qua innovatie en wetenschap, met de aanwezigheid van bekendere namen zoals Stork en Thales.

Mini Maker Faire
De Mini Maker Fair moet een eerste, leuke zet zijn om kinderen te interesseren voor techniek. Hierbij kunnen zij kennismaken met diverse uitvinden, kunstwerken en wetenschap in de brede zin. Zo kunnen ze zelf een robot programmeren, een game bouwen of een stopmotion-verhaal maken met de telefoon. Daarnaast zijn er diverse interactieve kunstwerken om mee te experimenteren, maar ook aanvullende demonstraties en workshops. Het is niet alleen een passief gebeuren; kinderen kunnen ook zelf veel ontdekken en bedenken. Iedereen is welkom van 14.00 tot 17.00 uur bij het ROC van Twente aan de Gieterij.

Maker Festival Twente
De Mini Maker Faires die in de regio gehouden worden zijn ook een voorproefje voor het grotere Maker Festival Twente. Dit zal op 26 en 27 mei gehouden worden in het Roombeek Cultuurpark in Enschede. Dit jaar met als thema: 'De Vrolijke Frankenstein'. Naast individuele knutselaars, kunstenaars, ambachtslieden en andere creatievelingen haken ook diverse bedrijven en instellingen actief aan bij deze festivals.