World Fair Trade bij Wereldwinkel Hengelo

HENGELO - Op zaterdag 12 mei wordt World Fair Trade Day, de internationale dag van de eerlijke handel, gevierd. Deze dag is de afsluiting van de voorjaars Fairtrade Week die 5 mei begint. De Wereldwinkels in Twente en Salland grijpen deze dag aan om het gebruik van fairtrade producten te stimuleren door extra acties en festiviteiten.

World Fairtrade dag valt ieder jaar op de tweede zaterdag in mei en wordt georganiseerd door de World Fair Trade Organisation (WFTO). Op deze dag laten de Wereldwinkels en ook supermarkten, Fairtrade Gemeenten en bedrijven zien hoe lekker, mooi en belangrijk eerlijk verhandelde producten zijn. Eerlijke handel geeft boeren en arbeiders in Afrika, Zuid-Amerika en Azië de kans hun positie op eigen kracht te verbeteren. Samenwerken, eerlijke prijzen en duurzame productie staan daarbij centraal.

Diverse activiteiten
De zes bij de Landelijke Vereniging van Wereldwinkels aangesloten Wereldwinkels in Twente – in Borne, Goor, Hengelo, Holten, Oldenzaal en Vriezenveen – organiseren die week allerlei activiteiten die per winkel iets uiteenlopen. Deze staan vaak ook in het teken van Moederdag. Bij Wereldwinkel Hengelo is er de hele dag volop muziek, met gitarist Johnny Latino en werelddansen van dansgroep Dagro, en er staat een kraam vol mooie producten. Ook organiseren de winkels proeverijen van fairtrade lekkernijen, kortingsacties gericht op Moederdag en zijn er speciale tafels met cadeautjes voor een klein bedrag, leuk voor kinderen om aan hun moeder te geven. Daarnaast geven de Wereldwinkels kinderen een gelukspoppetje cadeau bij hun Moederdag-aankoop. Kom eens langs en laat u verassen door vele leuke en eerlijke producten. U vindt de Wereldwinkel Hengelo aan de Drienerstraat 4 in Hengelo.