Cornamusa

HENGELO - Op zondag 13 mei zijn de zeven muzikanten en de twaalf dansers van Cornamusa te vinden op de planken van Schouwburg Hengelo.

Cornamusa brengt de show 'World of Pipe and Irish Dance' naar Hengelo. Schotse en Ierse muziek en dans vormen de basis van de show, maar de show van Cornamusa is niet alleen muziek en dans. De show wordt afgemaakt met lichteffecten, videoprojecties en prachtige kostuums. Kaarten voor de show op 13 mei om 20.00 uur in Schouwburg Hengelo zijn te koop vanaf € 27,50 bij de kassa en online via www.schouwburghengelo.nl.

Aspergefestival

HENGELO - Bij Buitenplaats de Houtmaat is er een ode aan het witte goud op 13 mei.

Het Aspergefestival 2018 wordt gehouden op 13 mei tussen 14.30 uur en 17.00 uur. Er kan genoten worden van asperges, een glas wijn en live muziek. De muziek wordt verzorgd door Muziekvereniging Armonia. Het repertoire van de muziekvereniging bevat voor elk wat wils. Het Aspergefestival aan de Houtmaatweg 9 is gratis toegankelijk.

Pesetas

HENGELO - Van der Laan & Woe zijn terug van weggeweest. Het duo Niels van der Laan en Jeroen Woe staat op donderdag 17 mei om 20.00 uur in Schouwburg Hengelo.

Van der Laan & Woe zijn bij sommige misschien alleen bekend van het televisieprogramma De Kwis, maar hebben allebei een rijk verleden in het theater. In 2006 stonden ze bijvoorbeeld al in het theater met Ctrl+Alt+Del. Nu gaan ze langs de Nederlandse theaters met de show Pesetas, een avondvullende voorstelling vol humor. Kaarten vanaf € 15 zijn te verkrijgen bij de schouwburg en online.

He'k Wat Van Oe An?

OLDENZAAL - Op 18, 19 en 20 mei vanaf 20.00 uur is Erve Huiskes op Het Hulsbeek het decor voor het theaterspektakel He'k Wat Van Oe An?.

De regionale sagen en legenden zijn de basis van dit theaterstuk. De figuren hieruit, zoals Bommen Berend en de Witte Wieven, zullen hun onschuld bepleiten op een humorvolle wijze. Al met al is He'k Wat Van Oe An? een theaterstuk met humor, ontroering en poëzie gemaakt door professionals en amateurs. De entree bedraagt € 22,50. Bij online bestellen via www.stadstheaterdebond.nl kunt u de actiecode 'vroege vogel korting' gebruiken voor € 3,- korting.