Molendag

HENGELO - Op zaterdag 12 en zondag 13 mei is het voor de 46ste keer Nationale Molendag.

De Oeler Watermolen doet hier ook aan mee en zal op 13 mei van 10.00 uur tot 16.00 uur geopend zijn. De molen kan van binnen en buiten bekeken worden en er zullen rondleidingen zijn. Als het mogelijk is, wordt er ook gemalen. De watermolen Olde Meule vindt u aan de Olde Meulenweg 2 te Hengelo.

Lezing NAH

DEURNINGEN - Op 15 mei is er een bijeenkomst over Stress en hormonale invloeden op het veranderende NAH-brein.

Het NAH-brein, brein met een niet-aangeboren hersenbeschadiging, reageert misschien wel anders op veranderingen. Twee periodes in een mensenleven met grote veranderingen zijn de pubertijd en de herfst van het leven. Drs. J. Wiersma is (neuro)psychiater en zal deze lezing in Frans op den Bult aan de Hengelosestraat 6 in Deurningen geven. Er zal uitvoerig worden gekeken naar deze twee periodes. De lezing is tussen 19.30 uur en 21.30 uur en deelname kost € 6,-. Voor leden van de patiëntenvereniging Hersenletsel.nl geldt een gereduceerd tarief van € 2,-. Voor vragen of voor aanmelding kunt u een e-mail sturen naar brein-074@ziggo.nl.

Boost je Bewustzijn

HENGELO - De cursus Boost je Bewustzijn is een cursus die bestaat uit vijf avonden.

Tijdens de cursus worden handvatten aangereikt die makkelijk toe te passen zijn in het leven. Leer te leven vanuit intuïtie en kom naar de cursus die op 15 mei begint in Centrum Vitaal aan de Bornsestraat 24. Kijk voor meer informatie op www.nathalievisser.nl of www.berlindareurink.nl.

IVN ontdekkingstocht

OLDENZAAL - Op woensdag 15 mei houdt IVN Oldenzaal weer haar jaarlijkse ontdekkingstocht.

Op de fiets wordt de prachtige omgeving rond Oldenzaal ontdekt. Iedereen is van harte welkom om mee te fietsen en er zijn geen kosten aan verbonden. Af en toe wordt er gestopt om te luisteren naar hetgeen de gids te vertellen heeft over de plek. Het vertrek is op woensdag 15 mei om 19.00 uur bij de ingang van "Tuin Totaal Oldenzaal", de kwekerij aan de Grondmanstraat.