Open Dag Bijentuin

HENGELO - Elke zondag van 6 mei tot en met 26 augustus is er een Open Zondag bij de Bijentuin in Hengelo. Zondag 6 mei zal de eerste zijn van dit seizoen.

Bijen vervullen een nuttige taak in de natuur. Zo zorgen zij voor de bestuiving van bloemen. Tijdens de Open Zondag krijgt u een kijkje in de wonderlijke wereld van de bij. Er zullen rondleidingen worden gegeven en is er een observatiekast waar de koningin en de werkbijen aan het werk zijn. De Open Zondag is van 13.00 uur tot 16.00 uur bij de Bijentuin Hengelo, Landmansweg 141.

Rock & Roll Pastoriestreet

HENGELO - Op Hemelvaartsdag is de Pastoriestraat in Hengelo het Walhalla voor de liefhebbers van Rock & Roll.

De ondernemers van de Pastoriestraat hebben de handen ineen geslagen en hebben Rock & Roll Pastoriestreet georganiseerd. Vanaf 14.00 uur zullen zes bands in de diverse horecagelegenheden spelen. Ook voor het vertier van kinderen is gezorgd. Zo zal er een springkussen zijn en kunnen kinderen zich laten schminken. Meer informatie vindt u op www.facebook.com/events/937213166436584.

Haunted Hengelo

HENGELO - Het Schouwburgplein, het Stationsplein en de Molenstraat vormen het podium voor het project Haunted Hengelo.

Van 10 mei tot en met 20 mei laat het project Haunted Hengelo zien wat er tegenwoordig mogelijk is met techniek. Aan de ene kant kunnen de huidige technieken een inbreuk maken op de privacy, maar ze kunnen ook zorgen voor gemak. De offline en online wereld zijn geen gescheiden werelden meer. De kunstprojecten van Haunted Hengelo laten u kennismaken met wat mogelijk is. Raadpleeg www.rezone.eu voor meer informatie over dit project.

Smartlappenfestival

OLDENZAAL - Op zaterdag 12 mei wordt in het centrum van Oldenzaal het Smartlappenfestival gehouden.

Ongeveer 28 koren zullen optreden tijdens het Smartlappenfestival. In het centrum zijn maar liefst 15 plekken waar de koren uit Twente en omgeving van zich laten horen tussen 11.00 uur en 19.00 uur. Komt u ook genieten?