50.000 euro voor Buurtbonnen
50.000 euro voor Buurtbonnen Foto:

Stadscheques voor goede ideeën binnenstad

HENGELO - De Gemeente Hengelo en Stichting Centrummanegement Hengelo hebben verschillende stadcheques beschikbaar gesteld voor goede initiatieven voor de binnenstad van Hengelo. Samen bekijken ze welke initiatieven een financiële bijdrage kunnen gebruiken om tot uitvoering gebracht te worden.

Hiermee willen ze mensen stimuleren om hun goede ideeën te delen ter verbetering van de binnenstad. De gemeente en SCH beschikken over nog zo'n 12.500 euro om te kunnen verdelen over de verschillende initiatieven. Een onafhankelijke beoordelingscommissie bestaande uit mensen uit het bedrijfsleven hebben de opdracht gekregen om de ingezonden initiatieven te beoordelen. Als zij een toegevoegde waarde zien in een plan, kunnen ze akkoord gaan met een financiële bijdrage tot maximaal 2500 euro per initiatief. Zij beoordelen elk initiatief op haalbaarheid en impuls voor de stad. De bijdrage is bedoeld als steun in de rug bij het daadwerkelijk realiseren van een initiatief.

Initiatief indienen
Iedereen is welkom om een goed idee te delen met SCH. Ideeën moeten voor 31 mei zijn ingediend via het aanmeldingsformulier voor de stadscheque. Eventueel zal er na 31 mei nog een tweede ronde plaatsvinden. Het formulier voor de stadscheque is aan te vragen door te mailen naar secretariaat@centrummanegemenhengelo.nl. Een voorwaarde is dat het initiatief nog dit jaar uitgevoerd moet kunnen worden. Tot op heden zijn er al verschillende initiatieven bekostigd met een stadscheque, waaronder Reuring in de stad op 5 mei aanstaande en het "Thrill The World" dansevenement met 1200 kinderen die dansen op het marktplein.