Afbeelding
Foto:

Wijkracht klaar voor toekomst

Bij de start van Wijkracht in 2016 was het al bekend: we gaan bouwen aan een sterk Wijkracht dat volledig op eigen benen kan komen te staan, los van zorgorganisatie Carintreggeland. En dat moment is aangebroken. Met ingang van 1 mei 2018 zal Wijkracht zich volledig verzelfstandigen. Dit betekent dat de bestuurlijke rol van Carintreggeland wordt overgedragen aan Wijkracht.

Per 1 mei dragen Jeroen Kleinjan en Heidi de Bruijn van Carintreggeland het bestuurlijke stokje over aan Cevdet Örnek en Esther van Spall, die als directeuren-bestuurders van Wijkracht aan de slag gaan. Cevdet Örnek heeft ruime ervaring binnen het sociaal domein vanuit zijn eerdere functies bij onder anderen SCALA Welzijn, Alifa en het meest recent bij de opleiding Social Work. Ook heeft Cevdet ruime politieke ervaring, door zijn jarenlange raadslidmaatschap in de gemeente Enschede. Esther van Spall is een bekend gezicht voor Wijkracht. Zij is de laatste 2 jaar directeur van Wijkracht, daarvoor als projectleider van de samenvoeging van de verschillende organisaties en manager van de maatschappelijke diensten van Carintreggeland. Cevdet en Esther gaan vanaf 1 mei met veel energie en enthousiasme samen met alle medewerkers en vrijwilligers verder bouwen aan Wijkracht.

Dit is Wijkracht
Wijkracht maakt zich met 150 medewerkers en 1.000 vrijwilligers dagelijks sterk in de gemeente Borne, Dinkelland, Haaksbergen, Hengelo, Losser en Oldenzaal om mensen met hulpvragen te voorzien van passende antwoorden, waardoor ze (weer) tevreden en gelukkig worden. Wijkracht werkt daarbij nauw samen met actieve inwoners en het lokale en regionale netwerk. Wijkracht is een platte organisatie met weinig management, die stevig inzet op kennis, innovatie en kwaliteit. Daarbij wordt niet gedacht in standaard diensten of activiteiten, maar in oplossingen.