KRANG Festival

HENGELO - Het Krang Festival is op 10 mei van 11.00 uur tot 19.00 uur bij Buitenplaats De Houtmaat.

Het programma van het Krang Festival staat boordevol met theater, dans, kunst en muziek. U mag optredens verwachten van onder meer The Tambles, DJ Minka en Relacts! met Toktuktuk. Ook voor de innerlijke mens is goed gezorgd; er zijn vele plekken waar genoten kan worden van de lekkerste hapjes en drankjes. Buitenplaats De Houtmaat is de ideale omgeving voor het festival. Kom ook naar Buitenplaats De Houtmaat op Hemelvaartsdag om te genieten van cultuur.

Schaapscheerdersdag

DEURNINGEN - Op Erve Huiskes is op 6 mei de Schaapscheerdersdag van 11.00 uur tot 17.00 uur.

Voor kinderen en volwassenen is de Schaapscheerdersdag leuk om een keer mee te maken. Schapen worden in de lente geschoren en op 6 mei kunt u zien hoe dat in zijn werk gaat. Verder zijn er nog creatieve workshops en kramen. De Schaapscheerdersdag bij Erve Huiskes, Oldenzaalsedijk 20 in Deurningen, is gratis toegankelijk.

De Grote Reptielenshow

HENGELO - Een show over en met reptielen is op 6 mei om 14.30 uur te zien in Schouwburg Hengelo.

De Grote Reptielenshow is een samenwerking van Romilly van den Bergh en Sterrin Smallbrugge. Romilly van den Bergh assisteert Freek Vonk bij zijn shows en ecoloog Sterrin Smalbrugge doet samen met Freek Vonk onderzoek naar slangen. De Grote Reptielenshow is een educatieve en interactieve voorstelling waarbij u kennis kunt maken met de wonderlijke wereld van reptielen. Kaarten vanaf € 9,- zijn verkrijgbaar via www.schouwburghengelo.nl.

Fiets4daagse

DELDEN - Van donderdag 10 mei tot en met zondag 13 mei kan er worden deelgenomen aan de Fiets4daagse.

De prachtige omgeving van Delden is het ideale landschap om van te genieten tijdens de Fiets4daagse. De afwisseling van houtwallen, landgoederen en natuurgebieden zorgt ervoor dat het geen saaie tocht is. Er is keuze tussen een route van 30 km en 50 km. Er kan gestart worden tussen 9.00 uur en 12.00 uur op 10 mei bij de Rabobank, Langestraat 61, en op de andere dagen bij de VVV aan de Langestraat 29.