Aquarium

HENGELO - Aquarium is een theatervoorstelling van slechts vier acteurs, maar zij weten u mee te nemen in een spannend verhaal.

Net na een verhuizing leren Birgit en Walter hun nieuwe buren kennen. De buurman heeft connecties met de inlichtingendienst en de nieuwsgierige Birgit gaat op onderzoek uit. Dit zorgt voor nare verrassingen. De voorstelling Aquarium is op woensdag 9 mei te zien om 20.00 uur in Schouwburg Hengelo. Kaarten zijn te bestellen voor € 24,50 of € 27,50 via www.schouwburghengelo.nl.

Workshop animatie

HENGELO - In de meivakantie kan op woensdag 9 mei en vrijdag 11 mei door kinderen een workshop stop motion filmpjes gevolgd worden.

De workshop is geschikt voor kinderen van groep 3 tot en met 5 van het basisonderwijs. Tijdens de 1,5 uur-durende workshop wordt er een stop motion filmpje gemaakt. Eerst wordt gewerkt aan het beeldmateriaal en vervolgens wordt er geluid aan toegevoegd. Deelnemen kan op beide dagen om 10.30 uur of 13.00 uur. Kosten van deelname is € 10,- per kind. Reserveren kan via arletta.elst@hotmail.com.

Hemelgames

OLDENZAAL - Op hemelvaartsdag zijn er games en muziek op Het Hulsbeek voor iedereen.

Tussen 12.00 uur en 17.00 uur kunnen teams van zes personen deelnemen aan de zeskamp van opblaasbare banen en er kan worden meegedaan aan bossaball. Voor kinderen is er verder het kinderpark Junior Games. Ook is er de gehelde dag op diverse podia muziek in allerlei stijlen. Voor informatie en toegangsbewijzen kunt u terecht op www.hemelgames.nl.

Huisvrouwen bestaan niet

OLDENZAAL - Het Filmhuis Oldenzaal vertoont op 8 en 9 mei de komische film 'Huisvrouwen bestaan niet'.

Een moeder en haar twee dochters hebben levens die ver uit elkaar liggen. De één is een ambitieuze carrièrevrouw, de ander is werkloos en de derde heeft het financieel zwaar. Wanneer er voor een reclamecampagne op zoek gegaan wordt naar de huisvrouw van nu brengt dat veel teweeg in het leven van de vrouwen. De filmvoorstelling is om 20.00 uur op beide dagen te zien in Stadstheater De Bond. De entree bedraagt € 9,-.