Gastles over leven met een beperking

BORNE - Leerlingen van basisschool Het Prisma in Borne kregen onlangs een boeiende gastles over leven met een beperking.

De kinderen uit groep 8 deden mee met het project (S)Cool on Wheels. Dit project bezoekt scholen in de brede regio om kinderen op een speelse en interactieve manier kennis te laten maken met het leven met een handicap. Dit is geen overbodige luxe; in Nederland hebben ongeveer 1,7 miljoen mensen een matige of ernstige beperking, waardoor de kinderen er ongetwijfeld wel eens mee te maken krijgen. In de lessen krijgen zij uitleg over hoe mensen met een beperking dagelijks leven en kunnen ze vragen stellen aan Johan Reekers en Geert Henk Wessels, docenten van (S)Cool on Wheels, die zelf een lichamelijke beperking hebben. Verder was er ook een sportclinic, waarbij kinderen zelf met een rolstoel konden rijden en rolstoelbasketbal konden spelen.

Mooie ervaring
Het was een fantastische ervaring', vertelt Meester Guido. 'De kinderen hebben zichtbaar genoten en heel veel geleerd! Ik vind het erg belangrijk dat kinderen leren omgaan met mensen die een beperking hebben. Ze moeten weten dat veel van die mensen nog supergave dingen kunnen doen. Ook leren kinderen respect hebben voor mensen met een beperking, doordat ze het zelf nu ervaren. Ze voelen echt hoe het is. Als school gaan we hier volgend jaar ook zeker mee door. Zo staat er al een sponsorloop gepland voor het Fonds en gaan we proberen te regelen om in alle groepen een clinic te krijgen.' Kinderen zijn enthousiast Niobe vertelt: 'Ik vond het erg leuk, omdat iedereen heel energiek meedeed met het rolstoelbasketbal.' Aidyn vult haar aan: 'Die heren hebben een ontzettend goed doorzettingsvermogen.'.