Afbeelding
Foto:

Gezellig
judo-kamp

HENGELO - De ingrediënten voor een geslaagd kamp: zet een kleine honderd kinderen vol energie met enthousiaste vrijwilligers bij elkaar, voeg mooi weer en erg veel ranja, fruit, brood, een BBQ en kampvuur toe en het recept is compleet.

De weergoden hadden het niet beter kunnen regelen, een weekend met alleen maar zon en samen veel buiten zijn. Zaterdagmoren werden alle kinderen vanuit Almelo, Borne, Delden en Hengelo naar Delden gebracht, waar ze hun bagage in één ruimte mochten plaatsen. Bezorgde ouders wilden graag eerst de luchtbedden oppompen. 'Nee, kan niet, we moeten meteen weg, doen de kinderen straks allemaal zelf', aldus de begeleiding. Waarna de kinderen in groepjes werden verdeeld en vertrokken voor de eerste activiteit: een speurtocht. De kinderen werkten dit weekend in groepjes van 8, met per groep een groepsleider en groep oudste. Deze hielden het hele weekend de verantwoordelijkheid voor hun groepje. Vragen, problemen, loste je binnen je groepje op.

Speurtocht
De speurtocht ging door het centrum van Delden, waar de nodige vragen en opdrachten moesten worden beantwoord en uitgevoerd. Terug bij het kamp wachtte iedereen een ijsje. Tijdens de speurtocht was namelijk de eerste lading boodschappen gedaan. Het actieve buitenleven deed de kinderen goed, bleek tijdens de lunch waar de hele voorraad aan voedsel er doorheen gejaagd werd. Zodat de catering haastig opnieuw de supermarkten indook om de voorraad aan te vullen. Ondertussen draaiden de groepen hun zevenkamp met waterdragers met helmemmers, rivieren met woeste krokodillen oversteken, medicijnbal gooien, enz. Waarna voor iedereen het fruit en de ranja weer klaarstond. Door het warme weer ging de ranja zo hard dat nogmaals werd aangevuld. Konden we mooi ook de vergeten marshmallows aanvullen.

Veel te doen
Tussen de activiteiten was voldoende tijd voor rust. Hoezo rust? Met zo'n groot bos en voetbalveld voor de deur rusten? Jazeker, de leiding zat lekker in de schaduw of hielp bij het voorbereiden van de volgende activiteit. De kinderen genoten van hun vrijheid. Die was groot, zolang je op het terrein bleef, geen ruzie maakte en niets kapot maakte. In dit geval de barbecue. De Twentsche Pot sponsorde het gebruik van een grote professionele barbecue en heerlijke kipspiesen. Jeroen Bekhuis, nog bedankt. Ook nu ging de rauwkost, het vlees, de salade en het stokbrood er in hoog tempo doorheen. Waarna het langzaam donkerder werd en de tijd voor het douanespel aanbrak. Spannend, dat wel. Juf Rita heeft nu eindelijk haar Weerwolvenbos gevonden. De rest van de avond werd doorgebracht bij het kampvuur, waar iedereen zich tegoed deed aan marshmallows. De volgende ochtend was het natuurlijk alweer vroeg feest. Te vroeg, voor sommigen. Een gezamenlijk ontbijt en de sportochtend kon beginnen: voetbal, trefbal en zwembadjeshonkbal. Met om de ronde een drink- of fruitpauze want ook al was het ochtend, de zon brandde al volop. Het werd een leuke dag met volop activiteiten.