Afbeelding
Foto:

Weerbaarheid voor 55-plusser

HENGELO - Binnen het traject Zeker Bewegen Hengelo vond vrijdag de eerste workshop weerbaarheid plaats. Vele 55-plussers kwamen naar sportcentrum Fitpunt om te leren hoe ze zichzelf in verschillende situaties effectief kunnen beschermen. Deze nieuwe workshop van Zeker Bewegen Hengelo maakt 55-plussers weerbaarder.

Voor de workshops weerbaarheid werd deskundig partner Raymond van Kammen aangetrokken. Hij is eigenaar en hoofdinstructeur van MySafeHouse, opleidingscentrum voor zelfbescherming. Hij laat de deelnemers zien wat zij vlak voor, tijdens en na een conflict kunnen doen om de controle te krijgen en te houden.

Leren handelen
Van Kammen: "Ik leer mensen zichzelf op een realistische, praktische manier te beschermen wanneer dat nodig is. Zelfverdediging gaat om het voorkomen of ontwijken van aanvallen of daarbinnen te leren handelen. Om waarnemen en het respecteren van afstand. Niet stil blijven staan, maar bewegen, ontzetten, ruimte maken. Je ademhaling, je ontspanning, je houding; alles komt daarbij aan bod."

Meer vertrouwen
De interesse voor de workshop weerbaarheid blijkt groot. Een van de deelnemers vertelt: "Zelfbescherming is eigenlijk heel makkelijk te leren. Het geeft me een enorm vertrouwen dat ik weet wat ik in een bepaalde situatie moet doen. Ik besef dat ik wel degelijk iets kán doen. Dat geeft een stuk rust als ik de deur uitga."

Nieuwe groepen
Meedoen met Zeker Bewegen Hengelo kan nog steeds. Na een gratis fitheidstest doen 55-plussers 32 weken lang, in een groep en onder begeleiding van ervaren instructeurs specifieke oefeningen en volgen ze desgewenst verschillende workshops. Geïnteresseerden kunnen zich via de website aanmelden voor een kennismakingsgesprek.

Contact opnemen
Meer informatie is te vinden op de website van Zeker Bewegen Hengelo: www.zekerbewegenhengelo.nl. Wanneer er nog vragen zijn, kan er contact opgenomen worden via de e-mail: info@zekerbewegenhengelo.nl of telefonisch via 06 - 50 43 66 13.