Afbeelding
Foto:

Nieuwe tentoonstelling in De Pelgrim

OLDENZAAL - Kent u hem nog? De prachtige serie 'Dagboek van een Herdershond' uit de jaren 70. Museum de Pelgrim heeft de nieuwe tentoonstelling naar de serie vernoemd. Vanaf 2 juli is de tentoonstelling 'De Herdershond' te zien aan de Hofmeijerstraat in Oldenzaal.

Het museum ontving recent enkele nieuwe voorwerpen uit een nalatenschap van een priester uit de omgeving. Deze voorwerpen zaten in een koffertje dat door de schenker genoemd werd: de herdershond. De tentoonstelling is gemaakt ter nagedachtenis aan de priester van dit koffertje en ter ere van de 4 Oldenzaalse priesters (B. Visschedijk, B. Engelbertink, H. Saraber en F. Eppink) die dit jaar 50 jaar priester zijn. Allen werden zij in 1967 gewijd in de Drie-eenheid parochie, filmmateriaal van deze gebeurtenis is te zien in het museum.

Kom ook langs
Dit jaar wordt er nog iets gevierd: de Missietent bestaat namelijk 100 jaar! Hierin zal aandacht worden geschonken in de vorm van een publicatie. De tentoonstelling is nog te zien tot de zomer kermis. Het museum is open op dinsdag tot en met zaterdag van 13.00 tot 17.00 uur en op zondag van 14.00 tot 17.00 uur.