Afbeelding
Foto:

Theaterproductie STORK! krijgt vorm

HENGELO - De voorbereidingen voor de bijzondere theaterproductie STORK! zijn in volle gang. Van 20 augustus tot en met 23 september zal dit opgevoerd worden op Ketelfabriek Hart van Zuid in Hengelo.

Afgelopen zaterdag werd was de officIƫle aftrap voor dit project met een bijeenkomst in poppodium Metropool. De cast en crewleden kwamen bijeen voor een kennismaking met elkaar en met de pers; ook werd een officiƫle groepsfoto gemaakt. Aanwezig waren onder anderen de hoofdrolspelers Han Oldigs, Niels Gooijer en Roosmarijn Luyten. Ook producent Gerard Cornelisse (bekend van Het Verzet Kraakt) stond de pers te woord. Verder waren aanwezig regisseur Jasper Verheugd, artistiek aanjager Laurens ten Den, dirigent en arrangeur Jos Pijnappel en burgemeester van Gemeente Hengelo Sander Schelberg.

Vierluik
STORK! is het tweede deel van het vierluik 'De Historie van Twente'. Dat is de noemer waaronder in 4 jaar tijd vier grootschalige communityprojecten worden gerealiseerd. Het Verzet Kraakt trok vorig jaar ruim 27.000 bezoekers vanuit heel het land naar Almelo. Het tweede project is dus STORK! In 2019 volgt de productie De Kelk over het ontstaan van de landelijke katholieke arbeidersbeweging aan het eind van de negentiende eeuw. Het laatste deel, dat gepland staat voor 2020, handelt over de Jutestaking in Rijssen en hoe de maandenlange stakingen door de textielarbeiders in de jutefabrieken van Ter Horst het hele land in hun greep hielden.

STORK!
STORK! is een theaterstuk over dromen en daden dat op een adembenemende manier een bijzonder stuk lokale en regionale geschiedenis vertelt over 150 jaar Stork in Hengelo. Het wordt een verhaal over anderhalve eeuw familie, bedrijf, medewerkers, dromen en daden, opkomst en ondergang. Op het voormalige Storkterrein staat tijdens de opvoeringsweken een grote tent waar de bezoekers worden ontvangen met een driegangendiner, samengesteld door Lars van Galen van sterrenrestaurant 't Lansink. Naast de professionals doen zo'n 500 amateurspelers mee met deze productie.