Afbeelding
Foto: Richard Thannhauser

Hengelo heeft zin in
Oranje-activiteiten

HENGELO - Met nog een weekje te gaan tot Koningsdag zijn ook de voorbereidingen voor de Hengelose festiviteiten weer in volle gang. Er staat weer van alles te gebeuren op, maar vooral ook om de Koningsdag.

Zo is de traditionele Oranjekermis weer een geliefde publiekstrekker. Dit jaar is al weer de 73-ste editie van de Oranjekermis. Deze begint al op donderdag 26 april en loopt dan door tot en met zaterdag 5 mei. De kermis is dan natuurlijk zoals altijd te vinden op het Burgemeester Jansenplein. In de aanloop naar de kermis werd al aardig wat promotie gedaan, zo werden ook kortingsbonnen verspreid voor de attracties.

Muzikaal genieten
Donderdagavond start ook de traditionele Koningsnacht, waarbij vanaf 19.00 uur het muzikale programma op gang komt. Dit begint dan met de Million Miles Band en DJ Mark Vriens op het Burgemeester Jansenplein. Vervolgens nemen de Eighties & Ninties en Los Jopos het over op het Pastorieplein. Op Koningsdag zelf gaat het muzikale programma door met van 13.00 tot 01.00 uur 's nachts de Soulkey Band & DJ Mark Vriens op het Burgemeester Jansenplein en vanaf 13.00 uur Ten Tap Trouble & DJ Ray la Ford op het Pastorieplein.

Koningsdag
De Konignsdag zelf is in Hengelo altijd een feestelijke aangelegenheid. Het krijgt dit jaar een extra feestelijk tintje met de Hengelo Sportstad. Dit onderdeel werd vorig jaar toegevoegd aan het programma, met een groot aantal deelnemers. De Hengelose sportclubs geven ook dit jaar weer diverse demonstraties. Het bestuur van de Hengelose Oranje Vereniging was dan ook erg blij met de toevoeging van dit sportieve element.

Oranjemarkt
De binnenstad van Hengelo krijgt natuurlijk ook weer een vrolijk gekleurd lint van kramen en kleedjes, bestaand uit drie onderdelen. Zo is er de niet-commerciƫle markt waar particulieren leuke tweedehands spullen kunnen verkopen. Verder is er de commerciƫle markt, waar bedrijven en ondernemers nieuwe producten, eten en drinken kunnen verkopen en natuurlijk de kleedjesmarkt voor en door kinderen tot 12 jaar; een vaste traditie die we met zijn allen natuurlijk graag in stand houden.