Afbeelding
Foto:

Skills Heroes winnaars
ontvangen prijs

HENGELO - Op 15, 16 en 17 maart vonden de finales van de de vakwedstrijden Skills Heroes plaats. Deze vakwedstrijden zijn opgezet voor leerlingen van het MBO waarbij in maar liefst 60 vakrichtingen gestreden wordt voor het Nederlands kampioenschap. NTS Norma deed mee met vier leerlingen die direct ook vier podiumplaatsen opeisten.

Een gouden plakvoor Jim Veldhof in de categorie verspaner die zich hiermee Nederlands kampioen verspaner mag noemen. Een zilveren medaille voor Berry Thijssen voor CNC Frezen en tenslotte een tweede en derde plaats in de demonstratiewedstrijd verspanen voor Arjan Blaauwwijk en Ingmar de Jong

Technisch talent
"Technisch talent en inzet moeten we belonen", aldus Frank Biemans, CEO van NTS Norma. Vandaar dat deze hightech toeleverancier de gouden en zilveren medaillewinnaars een jaar lang een auto aanbiedt om in te rijden. De twee overige prijswinnaars kregen beide autorijlessen aangeboden ter waarde van € 1225,-. NTS Norma spreekt hiermee haar waardering uit voor de inzet van de leerlingen. Bij de wedstrijden zijn zo'n 35 ROC scholen betrokken. In het ROC van Twente vonden de technische wedstrijden plaats waaronder de vakrichtingen verspanen en CNC frezen. NTS Norma hecht groot belang aan het ontwikkelen van jong technisch talent. Zij steken veel tijd in het opleiden van leerlingen en geeft hen ruimte om zich te ontwikkelen. Frank Biemans, CEO van NTS Norma: "De arbeidsmarkt in de techniek is gespannen en daarom is het enorm belangrijk om een jong talent een goede leeromgeving te bieden."

Over NTS
Het bedrijf produceert diverse innovaties op het gebied van onder andere life science en digital printing, waar precisie en wendbaarheid van het allergrootste belang is. Gedurende de afgelopen jaren heeft NTS veel kennis en knowhow opgebouwd van systemen en modules voor de handling, transfer en positionering in machines. Die kennis passen ze toe op de unieke producten van onze opdrachtgevers. Bij NTS vormt flexibiliteit, ambitie en vakmanschap de basis voor efficiënte samenwerking; het oplossings- en servicegericht ontzorgen van de klant.