Afbeelding
Foto:

Afscheid voorzitter NMEC De Höfte

OLDENZAAL - Natuur en milieu educatief centrum en kinderboerderij De Höfte in Oldenzaal heeft afscheid genomen van haar voorzitter.

Per 1 april nam de organisatie-met-de-langste-naam-van-Oldenzaal afscheid van Theo Leferink of Reinink. De afgelopen tien jaar mocht hij de voorzittershamer hanteren van deze mooie voorziening. Onder zijn leiding en met dank aan de vele vrijwilligers werd veel bereikt de afgelopen jaren. Zo zette De Höfte in op bredere thema's als educatie en duurzaamheid, waarbij het doel was om steeds meer kinderen kennis te laten maken met de vele mooie kanten van de natuur. Daarnaast werd ook meer ingezet op de maatschappelijke rol van de kinderboerderij; mensen activeren en weer mee laten doen. Een warme plek voor iedereen die daar behoefte aan heeft in de brede zin. "Samen zijn wij de Höfte en daar zijn wij trots op", aldus het laatste voorwoord door de scheidend voorzitter, opgetekend uit het jaarverslag.

De toekomst
De Höfte kijkt natuurlijk ook vooruit naar een mooie toekomst waarbij de ingezette lijn verder doorgevoerd zal worden. Per 1 april heeft Theo het voorzitterschap overgedragen aan Antoinette Benneker. Een nieuwe inspirerende voorzitter die in staat is om de Höfte een nieuw tijdperk in te leiden. Zo zal het thema duurzaamheid in de breedste zin een grotere rol gaan spelen, evenals de educatieve functie voor jong én oud.