Gemeente meet klanttevredenheid

HENGELO - Meten is weten; dat is het mantra voor veel zaken waar gemeenten mee te maken krijgen. Zo is ook de klanttevredenheid een belangrijke factor voor de gemeente Hengelo. Hoewel u als burger vaak weinig keuze hebt in het contact met de gemeente, is het wel belangrijk dat dit soepel verloopt.

Met deze gedachte wil de gemeente bezoekers aan zowel de balie als ook online actief mee laten praten over hun belevenis. Zo is de website sinds kort voorzien van een systeem met Smilies. Aan de rechterkant van het scherm kunnen bezoekers klikken op een smiley waarmee ze dan een beoordeling kunnen geven over de informatie op de website. De gemeente hoopt zo duidelijkheid te krijgen of de informatie voldoet aan de wensen van de inwoners en welke aspecten zij eventueel nog missen. "Als gemeente zijn we voortdurend bezig met het verbeteren van onze (digitale) dienstverlening. Directe feedback van de gebruikers van de website is daarbij heel waardevol. Zo kunnen we zien hoe de gebruiker de website ervaart en waar mogelijk verbeteringen aanbrengen.", aldus de gemeente.

Resultaten
De reacties die binnenkomen worden bekeken en waar nodig opgelost. De algemene reacties - bijvoorbeeld over het design van de site - worden meegenomen in de ontwikkeling van de nieuwe versie van de website Hengelo.nl. Zo nodig neemt de gemeente contact op met de betreffende inwoner om dit terug te koppelen wanneer de inwoner hier behoefte aan heeft. Het meten van de tevredenheid over de dienstverlening wordt binnenkort uitgebreid met een zuil op het publieksplein in het stadskantoor. Bezoekers kunnen na een bezoek aan éen van de balies een beoordeling achterlaten.