Lezing spoorlijn Almelo-Salzbergen

OLDENZAAL - Op 10 april 2018 zullen Jan Olde Kalter en Martin Meijerink de geschiedenis van de Spoorlijn Almelo Salzbergen in beeld brengen.

Met ondersteuning van een sheetpresentatie zal de geschiedenis in vogelvlucht worden weergegeven. Bijzonder is het hoofdstuk over de drie Oldenzaalse stations. Passencontrole, controleurs en conducteurs uit Oldenzaal. Zij laten u herbeleven hoe het vroeger was en ook hoe het nu is!

Inhoud
Tijdens de lezing hoort u meer over de geschiedenis van de spoorlijn Almelo-Salzbergen in de periode van 18 oktober 1865 tot en met 18 oktober 2015. Het ontstaan van de spoorlijn en de ontwikkeling destijd en nu zullen ook zeker aan bod komen. Ook de stationsgebouwen naast het spoor met de restaurateurs eetzaal en wachtkamers worden door Jan Olde Kalter en Martin Meijerink uitgebreid besproken. Evenals het emplacement met draaischijf, de veelading, het watergebouw, het quarantainegebouw en de voetbruggen. Ook wanneer u meer wilt weten over het personeel van de marechaussee, de passencontrole, het douanepersoneel en het NS personeel wordt u niet teleurgesteld tijdens de lezing. Verder wordt er aandacht besteed aan Stations omgeving de Wandeling, aan Spoorhuuske, aan kunstwerken en de Werkwijzer.

Informatie lezing
De stichting Cuso Oldenzaal kent geen leden, iedereen is welkom zowel jong als oud! Zo ook bij deze lezing over de spoorlijn Almelo-Salzbergen. De lezing vindt plaats op dinsdag 10 april om 14.00 uur in Hotel het Landhuis aan de Bentheimerstraat 118 in Oldenzaal. De entree om de lezing van Jan Olde Kalter en Martin Meijerink bij te wonen bedraagt € 4,00.