Afbeelding
Foto: Voor meer inspiratie kijk op Mooiwatbloemendoen.nl & Mooiwatplantendoen.nl

HET JUWEEL VAN DE ZOMER: DE PETUNIA

Als een waterval over de rand van het balkon, in hangmanden of in bakken en potten op het terras – de Petunia is een echte decoratieve tuinplant. Door de gestreepte en gestipte bloemen, het kleurverloop, de witte randjes of verfijnde tekening is het een juweeltje voor iedere tuin of terras. Een makkelijke plant, die door de vele verschillende felle kleuren voor een zomers plaatje zorgt.

Met Petunia's, vroeger 'de juwelen van de zomer' genoemd, geef je aan dat je iemands gezelschap waardeert. En waar beter kun je in de zomer van iemands aanwezigheid genieten dan in de tuin? Mocht je minder van de bonte kleuren zijn, en meer van zwart en mysterieus, dan kun je met de 'Black Velvet' je tuin volgens de Punk Rebooted trend geheel in stijl inrichten.

Dankzij de lange periode, van de lente tot de vorst, ontstaat er met de Zuid-Amerikaanse Petunia een ware bloemenzee in je tuin. Ga je op vakantie? Snoei 'm dan; binnen no-time heb je weer een schatkist aan bloemen. Niet alleen een lust voor het oog, het is ook goed nieuws voor vlinders en honingbijen die er graag nectar komen 'tanken'.

Afbeelding
Afbeelding