Start2Bike

HENGELO - Rijwiel Toerclub Hengelo start op zaterdag 7 april weer met de cursus Start2Bike.

Start2Bike is voor iedereen die getraind wil worden op het fietsen met de racefiets of ATB. De basistechnieken, zoals bijvoorbeeld remmen, schakelen en balans, zullen worden behandeld door de opgeleide instructeurs. Start2Bike omvat 4 trainingen van 3 uur, kost € 37,50 en inschrijven kan via www.start2bike.nl.

Oald Hengelo avond

HENGELO - Op dinsdag 10 april zal in Museum Hengelo Marinus van Rooij als Oald Hengel kenner herinneringen ophalen en met u delen.

De foto's en objecten in de Oorlogskamer van het museum zijn het uitgangspunt voor de verhalen van Marinus van Rooij over de Tweede Wereldoorlog. Het zijn verhalen over de gebeurtenissen die in Hengelo hebben plaatsgevonden. Iedereen die geïnteresseerd is in deze verhalen is welkom op 10 april om 19.30 uur bij Museum Hengelo, Beekstraat 51. De entree bedraagt € 2,50.

Ten Noorden van Nergens

HENGELO - De Dansers wonnen de Gouden Krekel 2017 in de categorie 'Meest indrukwekkende podiumprestatie' en laten op woensdag 11 april in Schouwburg Hengelo zien waarom.

De voorstelling gaat over vier dansers en drie muzikanten die op zoek gaan naar grenzen in een wereld en tijd met populisme en zelf marketing. Zij proberen te ontsnappen aan die wereld. Wat kan hun lichaam verdragen? Tot hoe ver kunnen ze gaan? Hoe zit het met de mentale kracht? De voorstelling is te zien op 11 april om 19.30 uur in Schouwburg Hengelo, Beursstraat 44. Kaarten zijn verkrijgbaar bij de Schouwburg, online en bij de kassa, voor € 14,-.

Fenomeen

OLDENZAAL - Rayen Panday behoort zeker tot de grootste persoonlijkheden van nu in het theater. Hij laat dit zien op vrijdag 13 april in Stadstheater De Bond met Fenomeen.

Rayen Panday schreef eerder al voor Jandino Asporaat en Jörgen Rayman en staat nu zelf weer in het theater met Fenomeen. Er is geen onderwerp waarover hij het niet wil of kan hebben. Alles op zijn eigen persoonlijke, verrassende en muzikale manier. Kaarten voor de voorstelling op 13 april om 20.15 uur zijn voor € 17,50 te koop bij Stadstheater De Bond.