Met jeugdig elan

HENGELO - Het Furore Blaaskwintet is te horen in de Waterstaatskerk in Hengelo op zondag 8 april.

Het blaaskwintet wordt gevormd door Maartje Valk (fluit), Helmke Jansen (hobo), Marije Korenromp (hoorn), Vincent Martig (klarinet) en Thomas Dulfer (fagot). De vijf jonge blazers, sommigen al afgestudeerd en andere nog in opleiding, laten horen dat hun passie ligt bij kamermuziek. Kom ook luisteren in de Waterstaatskerk, Deldenerstraat 20 te Hengelo, op 8 april vanaf 16.00 uur. Kaarten kosten € 17,- en zijn verkrijgbaar bij Schouwburg Hengelo.

Zing Nederlands met me

OLDENZAAL - Op 8 april is er bij Breedwijs een meezingmiddag voor alle Oldenzalers

Tijdens de meezingmiddag worden er Nederlandse liedjes gezongen met expats, vluchtelingen en alle andere Oldenzalers die willen meezingen. Het is voor expats en vluchtelingen een gezellige manier om Nederlands te leren. Zing ook mee met bijvoorbeeld Gordon en VOF De Kunst op 8 april om 14.30 uur in Breedwijs, Helmichstraat 42b te Oldenzaal.

Hulsbeekdag

OLDENZAAL - Er is veel te doen gedurende het seizoen op Het Hulsbeek. Op de Hulsbeekdag laten de deelnemende partijen u daarmee kennismaken.

Er zijn tal van activiteiten waar u aan kunt deelnemen, zoals het meerijden met 4x4 voertuigen. Verder zijn er demonstraties en infostands op het Hulsbeek te vinden. Natuurlijk ontbreken ook de muziek- en theatervoorstellingen niet. De dag is gratis te bezoeken, maar er moet wel € 2,- parkeergeld betaald worden als u met de auto komt. De Hulsbeekdag wordt gehouden op 8 april van 11.00 uur tot 17.00 uur bij Het Hulsbeek, Oude Almeloseweg 11.

Kanosprint

HENGELO - Scholieren tussen de 9 en 13 jaar kunnen kennismaken met het kanoën en sprinten bij de Twentse Watersport Vereniging.

Er zullen allereerst 5 trainingen zijn om zo de kanosprint onder de knie te krijgen om vervolgens deel te kunnen nemen aan de eerste wedstrijd tijdens de Zaanse jeugdkampioenschappen. De eerste training zal op 11 april van 18.00 tot 19.00 uur zijn bij TWV aan de Kanaaldijk 8 in Hengelo. Meer informatie is te vinden op www.twvhengelo.com.