Afbeelding
Foto:

Cursusaanbod voor jonge mantelzorgers

TWENTE - Er zijn veel jonge mantelzorgers actief in Twente. In een gemiddelde schoolklassen zitten zo'n drie kinderen die opgroeien met een ziek of beperkt gezinslid. Deze jonge mantelzorgers hebben een zware taak; gelukkig kan Stichting Informele Zorg Twente helpen.

SIZ Twente biedt een uiteenlopend cursusaanbod aan voor jonge mantelzorgers in alle leeftijden. Dit helpt hen dan bij het omgaan met een gezinslid met bijvoorbeeld een beperking of autisme. Mantelzorg is niet alleen fysieke zorg, maar ook de mentale belasting die hierbij komt kijken is erg zwaar. SIZ Twente weet als geen ander hoe belangrijk het is dat kinderen die opgroeien in een zorgsituatie wat extra aandacht en een luisterend oor verdienen.

Cursussen
SIZ biedt binnenkort cursussen aan voor de leeftijdsgroepen 4 tot en met 8 jaar en 9 tot en met 12 jaar. Deze gaan in op aspecten zoals praten over het gaat in huis, maar ook concrete tips en het uitwisselen van ervaringen. Zo is de brussencursus voor kinderen van 9 tot en met 12 jaar erg goed om om te leren gaan met deze uitdagingen zoals een broer of zus die ziek is of een beperking heeft. Er zijn ook cursussen voor kinderen waarvan de ouder ziek is en een cursus specifiek voor broers en zussen van kinderen met autisme. Geïnteresseerd in een cursus of ons aanbod? Voor meer informatie kijk op www.siztwente-jmz.com of bel met 085 -77 31 720. Hier is een overzicht te vinden van het totale cursusaanbod. De nieuwe cursussen starten in week 20/21.