Shutterstock
Shutterstock Foto:

Leerlingen zingen op Thrill The World

HENGELO - Een bijzonder gelegenheidskoor van 1.150 kinderen van de Hengelose basisscholen zal op vrijdag 18 mei een bijzondere uitvoering zingen van het nummer 'We Are The World'.

Het is één van de bekendste stukjes songtekst: 'We are the world, we are the children, we are the ones who make a brighter day, so let's start giving'. Een boodschap dat we samen de wereld zijn en samen moeten werken voor een mooie toekomst. Het nummer, geschreven door Michael Jackson en Lion Richie is sinds 1985 nog steeds zeer actueel. De leerlingen zingen het nummer op 18 mei van 12.30 tot 14.30 uur op het Marktplein van Hengelo, tijdens het unieke evenement Thrill The World.

Het initiatief
De uitvoering is een idee van Paul Smidt uit Oldenzaal. Hij is leerkracht van groep 8 op de Hengelose openbare basisschool 't Schöppert. Een groot fan van Michael Jackson. Hij wil de verbindende kracht van muziek laten zien door de leerlingen samen te laten werken voor een spectaculaire opvoering. Hij vindt dat juist nu een liefdevolle boodschap moet worden overgebracht op een groot publiek. Daarom gaan de stemmen klinken van meer dan 1.150 basisschoolleerlingen uit 47 groepen 8 van alle basisscholen in Hengelo, en gaan zij de dans dansen van Jacksons wereldhit Thriller. Gezien de omvang van de groep zal dit dus een heel bijzonder gezicht opleveren dat Hengeloërs aan zal zetten tot nadenken.

Iedereen doet mee
De boodschap van het nummer is dat iedereen meetelt en dat samenwerking belangrijk is. Het is dan ook een mooie constatering dat alle stromen van het onderwijs meedoen met de opvoering. De kinderen komen van openbare, katholieke, protestantse en islamitische scholen. Ook het speciaal basisonderwijs doet mee en een school voor vluchtelingen. Om het zingen nog extra leuk te maken krijgen alle kinderen een rode pet op. Alle kinderen kunnen dan op het refrein van het nummer een groot rood hart vormen met de petjes. De kinderen zorgen ook voor een randprogramma met aankleding van het plein. De opbrengst van de inzameling tijdens het evenement gaat naar het Ronald McDonald Kinderfonds.