Afbeelding
Foto:

Nieuwe korte cursussen peuterdans bij Oyfo

HENGELO - In mei starten bij Oyfo in Hengelo weer nieuwe korte cursussen peuterdans. Men kan zich vanaf nu hiervoor aanmelden. Op de locatie Esrein starten twee cursussen, één op vrijdagmiddag 18 mei en één op woensdagmiddag 16 mei.

In Wijkcentrum Slangenbeek start een cursus op donderdagmiddag 17 mei. Aan de Torenlaan starten twee cursussen op zaterdagochtend 19 mei. De cursussen bestaan uit 6 lessen van een halfuur. Inschrijven voor deze cursus kan via de website, www.oyfo.nl

Ontwikkelen
Peuterdans is voor kinderen (jongens en meisjes) vanaf 2,5 jaar een leuke manier om zichzelf fysiek en muzikaal te ontwikkelen. De fantasie van de peuter wordt geprikkeld en de kinderen worden zich bewust van hun eigen bewegingsmogelijkheden. Er zijn door de jaren heen al veel onderzoeken geweest over de voordelen van muziek en beweging op jonge leeftijd, maar het komt ook simpelweg hier op neer: het is leuk om te bewegen en kinderen hebben er baat bij. Erg goed om te stimuleren dus.

Ontwikkeling
Bij deze lessen spreek je nog niet van echte ballet- of danstechniek, maar van voorbereiding op later aan te leren technieken. Het plezier krijgen in dansen staat voorop. Er wordt veel aandacht besteed aan fysieke ontwikkeling, ritmiek en muzikaliteit. Het inlevingsvermogen van de kinderen wordt vergroot en het gevoel voor dans, lichaamsbesef en ruimtegebruik worden gestimuleerd. De dansen worden spelenderwijs aangeboden. Bij peuterdans worden allerlei soorten muziek gebruikt passend bij de belevingswereld van een peuter. De lessen zijn een goede voorbereiding op klassiek ballet voor kinderen vanaf 4 jaar.