Afbeelding
Foto:

Sphynxkatten stelen harten bezoekers Katdeau

HENGELO - Dominique Mulder zei haar baan als docent op om vol te gaan voor Katdeau, het eerste naaktkattencafé van Nederland. Mensen moeten soms even wennen aan de voor hun vreemde kattensoort, maar door hun sociale karakter ontdooien bezoekers snel volgens de eigenaresse. Mensen weten Katdeau inmiddels goed te vinden.

Als je binnenloopt bij Katdeau ervaar je gelijk de sfeer zoals Dominique deze bedoeld had: "Huiselijk, alsof je bij haar op visite komt." Het café is het domein van de eigenaresse en haar vijf sphynxkatten die de namen dragen van diverse snacks, namelijk Borrel, Nootje, Cashew, Pretzel en Tuc. "Het is een sociaal en mensgericht ras, ze zoeken mensen echt op."

Van idee naar uitvoering
In het land schieten de kattencafé's als paddestoelen uit de grond. Ook Dominique bezocht er één in Amsterdam. Ze begon hierdoor na te denken of ze ook een kattencafé kon realiseren met een eigen twist. Een vriendin overtuigde haar dat het een goed idee was en Dominique stapte er mee naar de gemeente. Deze was gelijk enthousiast. Dominique maakte een schets voor de inrichting, ze stelde het menu samen en er werd een huisstijl ontworpen door een illustrator. Een dag erna belde de gemeente al enthousiast op en was het plan rond.

Sociale beestjes
Dominique wilde wel graag een kattencafé met enkel sphynxkatten Ze had er al twee en de soort heeft zo zijn voordelen volgens haar. "Het is een heel mensgericht ras, ze vinden het heel gezellig, hoe druk het ook is. Ook kunnen mensen met een allergie komen, want, geen haren." Katdeau onderscheidt zich volgens de eigenaresse doordat het gezellig klein is waardoor je makkelijk contact maakt met medebezoekers. "In de drukke individuele samenleving wil ik graag mensen met elkaar verbinden, de katten die helpen hierbij."

Succesvolle gok
Bekenden in de omgeving van Dominique verklaarden haar voor gek, mensen kennen het ras niet en vinden naaktkatten eng en lelijk, zo zeiden ze. "Ik heb wel heel even twijfel gehad, maar als mensen de katten eenmaal ervaren, zijn ze om. Ze hebben al snel door hoe leuk en lief ze zijn." Bij het café lopen ook de events goed. Zo is de maandelijkse bingo vaak binnen een dag volgeboekt en ook de paasbrunch van afgelopen maandag zat snel vol. Dominique wil ook feestjes gaan organiseren als een kinderfeestje of een vrijgezellenfeest. Daarnaast scoort ze met de taarten (vooral de oreotaart is populair) en dus besloot ze ook de mogelijkheid te bieden om deze te bestellen. Ook heeft Katdeau tijdens feestdagen vaak speciale acties, zo kon je met Valentijn brownies voor je geliefde bestellen. Deze bracht Dominique dan samen met Borrel rond. "Hij houdt er wel van om erop uit te gaan met de auto" aldus Dominique. Ondanks het succes wil ze dat het kattencafé een betaalbaar uitje voor iedereen blijft. "Niemand hoeft hier een drempel te voelen, dat wilde ik graag bereiken" eindigt Dominique.

Afbeelding