Afbeelding
Foto:

Kavelverkoop 't Rot van start

HENGELO - Wie op zoek is naar een kavel kan binnenkort terecht in de buurt 't Rot. De verkoop van naar schatting vijf bouwkavels in het nieuwbouwplan Landmanserve begint op donderdag 5 april. Kopers zijn welkom van 16.00 tot 18.00 uur in wijkcentrum De Sterrentuin.

Het bouwplan bleek bij de eerste verkoopronde al populair te zijn; in de eerste fase zijn alle dertien bouwkavels verkocht. De tweede fase bestaat uit een aantal projectwoningen van Roosdom Tijhuis en een rijtjeswoning van Nijhuis Bouw BV. De gemeente biedt in deze fase ook een bouwterrein aan waarvan belangstellenden zelf een breedtemaat van kavels kunnen kiezen.

Ligging
Dat het bouwplan populair blijkt is ook deels te danken aan de gunstige ligging. Zo is dit ook mooi gesitueerd ten opzichte van sportvoorzieningen. Het te verkopen terrein ligt achter op deze nieuwbouwlocaties, waardoor de kavels begrensd worden door een ontsluitingsweg aan de voorkant en aan de achterkant een groene zone tot aan de sportvelden. Het groene karakter maakt dit tot een prettige wooonomgeving, zo verwacht de gemeente.

Prijsstelling
De kavelgrootte kunnen belangstellenden (onder voorwaarden) zelf bepalen en daarmee ook de hoogte van de koopsom. Wel moeten zij een minimale omvang van de breedte afnemen: 13 meter. Dit zorgt dan voor een minimaal toegestane bouwkavel van 330 vierkante meter. De grondprijs zelf zit op 302,50 euro per vierkante meter inclusief BTW. Een snelle rekensom leert dan dat de kavels zelf beginnen bij 99.800 euro. De gemeente verwacht een snelle verkoop dankzij de gunstige prijs en stijgende vraag naar bouwgrond.

Start verkoop
Belangstellenden kunnen op donderdag 5 april vanaf 16.00 uur terecht in Wijkcentrum 'De Sterrentuin' aan de Neptunusstraat 51. Verkoop gaat op basis van 'wie het eerst komt, het eerst maalt'. Belangstellenden moeten een ingevuld inschrijfformulier meenemen om in aanmerking te komen voor een bouwkavel. Het inschrijfformulier en meer informatie over Landmanserve staat op www.kavelsinhengelo.nl.