Afbeelding
Foto:

Finaleplaats Jos Moorman

BORNE - Het landelijke bekerteam van de Bornse Dam Vereniging speelde tegen Eye-T Webdesign uit Wapenveld.

Alle vier partijen eindigden gelijk en er moesten sneldam-partijen gespeeld worden om een beslissing te verkrijgen. Maar ook dat leverde een gelijke stand op en er moest nog een tweede sneldam ronde gespeeld worden, maar dat werd nipt met 5-3 verloren. Maar ondanks dat verlies mag het team toch nog vrolijk verder bekeren. In het persoonlijk beker toernooi speelde Jos Moorman een halve finale. Jos was al blij dat hij überhaupt zo ver gekomen was en deze avond had hij een engeltje op zijn schouder zitten. Hij had het lastig tegen de gedoodverfde favoriet Jan Bosch, maar deze had het vizier niet op scherp staan. Al op de 16e zet kon Jan een winnende damcombinatie uitvoeren maar dit werd door beide spelers niet gezien. In het eindspel miste Jan nog een winstkans maar Jos maakte nog een foutje en Jan had de winst andermaal voor het oprapen, maar met nog slechts 1 seconde op de klok vergreep Jan zich aan de stand en Jos kon naar remise ontsnappen. Volgens de reglementen plaatste Jos zich daarmee voor de finale.

Remise
Best was het niet maar daar maalt Jos niet om. Zijn finaleplaats blijft tot in lengte van dagen in de boeken staan. In de onderlinge miste Bennie Vetketel een unieke kans om Marinus Bosman beentje te lichten. Het werd nog remise en daar was Bennie achteraf absoluut niet tevreden over. Jan Koerselman was kennelijk wat in slaap gesust door het gezapige en bijna symmetrische klassieke standje wat hij op het bord had tegen Henk de Lange. In ieder geval maakte hij een ernstige fout en Henk was snel en onnauwkeurig met zijn antwoord, hij won een schijf maar hij had er twee kunnen winnen. De partij ging nog een tijdje door maar de beide punten gingen uiteindelijk wel naar Henk. De doorgaans taai spelende Tonnie Keijzer maakte dit keer een ernstige fout en een aangenaam verraste Hans van der Zon ging er met beide punten vandoor. Bart Venneker was zeer te spreken over zijn winstpartij en Bertus Noppers was hiervan het overigens nimmer klagende slachtoffer.

De uitslagen:
B.Vetketel- M.Bosman 1-1,
P.Behrens- W.Buschers 2-0, A.Hanegraaf- G.Santen 1-1,
J.Koerselman- H. de Lange 0-2, H.Jansen- D.Oude Egberink 2-0, H. van der Zon-T.Keijzer 2-0, B.Venneker- B.Noppers 2-0, F. ten Broeke- L.Springer 0-2, J.Moorman-J.Bosch 1-1,