Roem

HENGELO - In Schouwburg Hengelo voeren Victor Reinier en Renée Soutendijk het zeer toepasselijke stuk 'Roem' op.

Victor Reinier speelt een acteur die uit een politieserie wordt geschreven en Renée Soutendijk een psychiater. Er ontstaat een band tussen de acteur en de psychiater terwijl de psychiater probeert deze zakelijk te houden. Op 4 april om 20.00 uur is 'Roem' te zien in Schouwburg Hengelo, Beursstraat 44. Kaarten vanaf € 22,- zijn te bestellen via www.schouwburghengelo.nl, bij de kassa van de schouwburg of telefonisch via 074-2556789.

Kabouterhuisje

HENGELO - Op vrijdag 6 april tussen 14.00 uur en 16.30 uur is er Open Huis bij Het Kabouterhuisje, Hyacintenpad 2 in Hengelo.

Het kabouterhuisje is in 1961 gebouwd en was bedoeld voor bewoning door bejaarden. Door de samenwerking tussen Stichting Erfgoed Hengelo en museum 'Sfeer van Weleer' is het kabouterhuisje ingericht in de stijl van de jaren 60. Zo kunt u zien hoe er vroeger werd geleefd. Kom ook naar het minimuseum op vrijdag 6 april.

Plaatsing
Stolpersteine

HENGELO - Stichting Levende Verleden Oost Nederland houdt op dinsdag 3 april een stolpersteine ceremonie.

De stolpersteine ceremonie wordt gehouden voorafgaand aan het plaatsen van de stolpersteine. Voor verschillende huizen in Hengelo worden in april 21 stolpersteine in het trottoir geplaatst om zo de slachtoffers van het naziregime die daar woonden, niet te vergeten. De ceremonie is op 3 april van 19.30 uur tot 21.00 uur in Bibliotheek Hengelo, Beursstaat 34 te Hengelo.

Speak up!

HENGELO - BackBone en Silbersee bundelen met 'Speak up!' voor de tweede keer hun krachten. Deze dansvoorstelling is op donderdag 5 april te zien in Schouwburg Hengelo.

In de gezamenlijke productie 'Speak Up!' worden mensen in de kracht van hun leven tot de verantwoording geroepen door zichzelf en door elkaar. De voorstelling is geïnspireerd op graaicultuur, polarisatie, populisme en de vervaging van morele waarden. Deze moderne dans met koorzang is te zien op 5 april vanaf 20.30 uur in Schouwburg Hengelo. Kaarten vanaf € 15,50 zijn verkrijgbaar via www.schouwburghengelo.nl.