Afbeelding

Bijeenkomst Alzheimer café

OLDENZAAL - Op donderdag 29 maart a.s. wordt in het Alzheimer Café regio Oldenzaal wederom een bijeenkomst gehouden, deze keer met het thema: als je naaste dement wordt.

Spreker van deze avond is Ria Tuenter uit Varsseveld. Zij schreef een ontroerend boekje over haar moeder die aan de ziekte van Alzheimer leed. "Mam raakt kwijt" is de titel. Ria wil dementie uit de taboesfeer halen. Haar moeder was niet gek, ze leefde alleen in een andere wereld. Door openhartig te schrijven over de omgang met haar dementerende moeder merkte Ria hoeveel dit losmaakte bij de lezers van haar columns. Vaak zijn mensen ontroerd en herkennen de situaties die Ria beschrijft. Voor hen is het een steuntje in de rug. Met dit boek hoopt zij ook op meer begrip voor mensen met dementie. En als je meegaat in hun leefwereld, kun je samen nog mooie momenten beleven; ''niet alleen verdrietige, maar ook vrolijke", vertelt Ria. In dit boek zijn haar columns uit een regionaal huis-aan-huisblad gebundeld, aangevuld met lange en korte verhalen. Ze schrijft daarin over haar moeder met dementie die troost vindt bij haar antroposofische popje.

Herkenbaar
De verhalen bieden herkenning, troost en zorgen voor meer begrip voor mensen met dementie en de betrokkenen. Soms droevig, vaak ontroerend, maar ook grappig en vooral mooi. Haar nieuwe boek, een vervolg op "Mam raakt kwijt" is deze week verschenen onder de titel "Kusje voor popje".

Informatie
U bent vanaf 19.00 uur van harte welkom in het Michgoriushuis aan de Marktstraat 10-12. Het programma begint om 19.30 uur en zal tot ongeveer 21.00 uur duren, met een pauze van een half uur. De toegang is gratis. Na afloop is er, onder het genot van een drankje, ruim gelegenheid om na te praten. Voor meer informatie over het Alzheimer Café kunt u terecht op http://www.alzheimer-nederland.nl, www.alzheimer-nederland.nl of via het Michgoriushuis te Oldenzaal, telefoon (0541) 571414.