Afbeelding
Foto:

Yoga voor 55-plussers in Hengelo een schot in de roos

HENGELO - Vrijdag 16 maart vond de eerste workshop plaats binnen het programma Zeker Bewegen Hengelo. Een grote groep enthousiaste 55-plussers kwam naar sportcentrum Fitpunt om kennis te maken met yoga. Alle beginselen kwamen aan bod en de interesse onder de doelgroep bleek enorm te zijn.

Zeker Bewegen Hengelo helpt de Hengelose 55-plusser met in beweging komen én blijven. Het initiatief wordt uitgevoerd door sportcentrum Fitpunt en ondersteund door onder andere de Gemeente Hengelo, Wijkracht en mediabureau YIKE. Er starten voortdurend nieuwe groepen en er is dus altijd ruimte voor nieuwe deelnemers. Geïnteresseerden kunnen zich via de website aanmelden voor een kennismakingsgesprek. Na een gratis fitheidstest doet men 32 weken lang, in een groep en onder begeleiding van ervaren instructeurs, specifieke oefeningen. Veel of weinig beweegervaring, het traject sluit aan bij iedereen.

Kennismaking met yoga
Yogadocent Moniek Riekhoff liet de deelnemers tijdens de workshop kennismaken met verschillende basishoudingen en adem- en ontspanningsoefeningen. Deze sluiten goed aan bij de balans- en spierversterkende oefeningen in het programma. De 55-plusser die yoga graag wat uitgebreider wil ervaren kan zich aansluiten bij de reguliere yogalessen die Fitpunt op meerdere momenten per week aanbiedt. Deze lessen duren een uur met een rustige uitloop van 10 minuten.

Zeker Bewegen
Binnen het Zeker Bewegen-traject staan tevens workshops op het gebied van gezondheid en voeding op de agenda. En op vrijdag 20 april is er een workshop weerbaarheid en zelfverdediging voor alle deelnemers van Zeker Bewegen Hengelo. Meer informatie is te vinden op www.zekerbewegenhengelo.nl. U kunt ook contact opnemen via info@zekerbewegenhengelo.nl of 06 - 50 43 66 13.