Shutterstock
Shutterstock Foto:

Volgende fase werkzaamheden
bedrijventerrein Twentekanaal

HENGELO - De gemeente Hengelo is deze week gestart met de tweede fase van werkzaamheden aan het bedrijventerrein Twentekanaal. Afgelopen maandag begon de gemeente met de werkzaamheden.

Het gaat om de revitalisering van het gebied gelegen tussen de Diamantstraat en het High Tech Systems Park Twente. Door de werkzaamheden is er tot aan de bouwvak verkeershinder op de Opaalstraat, Robijnstraat, Saffierstraat, Smaragdstraat en Barnsteenstraat. High Tech Systems Park Twente (HTSP), het bedrijventerrein op het grondgebied van Thales, is volop in ontwikkeling. De komende jaren kunnen zich hier High Tech bedrijven vestigen. De gemeente Hengelo heeft de afgelopen jaren gewerkt aan de gedeeltelijke herinrichting van de Haaksbergerstraat tussen de Oelerbrug en de nieuw aangelegde uitrit aan de westzijde van het High Tech Systems Park. Nu is de volgende fase aan de beurt.

Werkzaamheden
De revitalisering bestaat uit de verbetering van de ontsluiting, uitstraling en groenstructuur, er komt een nieuwe asfalt deklaag met betonnen goot en de inritten en parkeerplaatsen worden opnieuw ingericht. Dit alles moet het bedrijventerrein een nog aantrekkelijker vestigingslocatie maken voor de bedrijven die hier nu en in de toekomst zitten.

Planning
De werkzaamheden zijn deze maandag begonnen en duren ongeveer 16 weken. Voor de bouwvak zijn de werkzaamheden afgerond. De Saffierstraat en Smaragdstraat zijn tijdens de werkzaamheden tijdelijk ingericht als eenrichtingsweg. Dit geldt voor de periode van 19 maart tot 30 april 2018 met daarna afrondende werkzaamheden buiten de weg tot half mei 2018. De ingestelde rijrichting is vanaf de Diamantstraat richting de Robijnstraat. Er is dus geen sprake van een wegafsluiting, maar wel van verkeershinder. Van 30 april tot 2 juli 2018 worden de Robijnstraat en Barnsteenstraat aangepakt. Aan het eind van deze periode wordt in het weekend in alle genoemde straten de asfaltdeklaag en in de Opaalstraat een verkeersdrempel aangebracht. Dit project maakt deel uit van de Ontwikkelagenda Netwerkstad Twente wat mede wordt gefinancierd door de provincie Overijssel.