Bloedlink

HENGELO - NTjong staat op 28 maart op de planken van Schouwburg Hengelo met de voorstelling Bloedlink.

Bloedlink gaat over de lijdensweg van een lerares met een probleemklas. Wanneer zij haar klas gijzelt, lijkt er eindelijk contact te ontstaan tussen haar en haar klas. Er ontstaan zelfs heftige discussies tussen haar en haar leerlingen. In de voorstelling worden thema's als respect en botsende culturen belicht. Aanvang van Bloedlink is om 19.30 uur. Kaarten vanaf € 10,- zijn te koop bij Schouwburg Hengelo.

Earth Hour

HENGELO - Over de hele wereld gaan op 24 maart de lichten een uur uit door de wereldwijde actie Earth Hour' opgezet door het Wereld Natuurfonds.

Ook in Hengelo wordt er op deze manier stilgestaan bij onze aarde. Geen verlichting geeft u de kans om de binnenstad op een geheel andere manier te beleven. Zo kunt u shoppen bij kaarslicht of in de buitenbioscoop naar onder andere films van het WNF kijken. Ook kunt u in diverse horecagelegenheden dineren bij kaarslicht. Zet zaterdagavond 24 maart in uw agenda en kom naar de binnenstad van Hengelo.

Robin Hood

HENGELO - Toneelgroep Oostpool komt met de voorstelling Robin Hood naar Schouwburg Hengelo op 24 maart.

Vanaf 20.00 uur waant u zich in Sherwood Forest. Het verhaal van Robin Hood dat zich in dat bos afspeelt gaat over de tegenstellingen tussen rijkdom en armoede en hoe Robin Hood dat oplost door te stelen van de rijken en dit aan de armen te geven. Het verschil tussen arm en rijk is zelfs nu, zoveel jaren later, nog steeds actueel. Deze bewerking die Toneelgroep Oostpool laat zien is een anti-sprookje voor volwassenen. Kaarten zijn onder meer bij de theaterkassa te koop. Prijzen van de kaarten variëren van € 10,- tot € 24,50.

The Party

HENGELO - Op zaterdag 24 maart en woensdag 28 maart draait in het Filmhuis de zwart-witfilm 'The Party'.

Alle genodigden zijn ogenschijnlijk zeer beschaafde mensen. Ze zijn hoogopgeleid en sociaal bewogen, maar toch loopt het feestje volledig uit de hand. Alle illusies gaan in rook op. Niemand is wie die lijkt te zijn. Kijken naar de film 'The Party' kan op 24 en 28 maart vanaf 20.15 uur. De entree bedraagt op beide avonden € 9,75.