Afbeelding
Foto:

Nieuwe vorm judo-toernooi

TWENTE - Met de combinatie van een (randori)training, gevolgd door wedstrijdjes slaat Judo Promotion Twente een brug tussen trainingen en wedstrijden.

Met name voor de beginnende judoka is de drempel om aan wedstrijden mee te doen erg hoog. Ook haken kinderen snel af, wanneer ze na een paar uur in de sportzaal te hebben gezeten, slechts enkele minuten actief kunnen zijn. Ook is het wel spannend om met allemaal 'vreemde' kinderen te moeten judoën.

Tussenstap
Met deze nieuwe opzet hoopt JPT een tussenstap te hebben gevonden, die deze problemen ondervangt. Iedereen traint eerst een half uur voor zijn of haar wedstrijdjes beginnen. Dat maakt het al veel minder belangrijk of die paar minuutjes van de wedstrijden succesvol zijn. Ondertussen wennen de mini's aan de judokaatjes van de andere deelnemende clubs. De organiserende club kan ondertussen de pouletjes schrijven, zodat meteen na de training met de wedstrijdjes kan worden begonnen. Door blokken te vormen met maximaal 25 deelnemers, zijn de wedstrijdjes in 40-45 minuten afgerond, gevolgd door een prijsuitreiking waarbij iedereen op het ereschavot mag plaatsnemen. Het applaus van de in grote getale aanwezige ouders geeft alle kinderen het gevoel kampioen te zijn.

Veel interesse
Een opkomst van 100 procent van de judoka geeft wel aan dat het idee bij ouders en judoka erg aanslaat. Judo Promotion heeft dan ook hoge verwachtingen dat dit door zal groeien de komende tijd.